29
Vin, Mar

sursa foto: telegrafonline.ro

Eveniment

Sârşitul de săptămână vine cu vreme în general frumoasă.

Unele înnorări, averse și descărcări electrice vor fi, mai ales în după-amiaza zilei de vineri, dar şi sâmbătă, pe arii restrânse, în zona de munte, în nordul și centrul țării și izolat în restul teritoriului.

Vineri, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice diurne vor fi ușor peste cele normale în majoritatea regiunilor. Unele înnorări, averse și descărcări electrice vor fi, mai ales după-amiaza și la începutul nopții, pe arii restrânse în zona de munte, în nordul și centrul țării și izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 31 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni, unde vor fi și condiții de ceață.

Sâmbătă, vremea va fi schimbătoare, iar regimul termic comparabil cu cel din intervalul anterior. În centrul și nord-estul țării, precum și în Carpații Orientali vor fi înnorări în general persistente și local ploi, temporare. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar averse și trecător descărcări electrice se vor semnala pe arii restrânse, după-amiaza, în zonele mai înalte de relief, iar spre seară și noaptea în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 31 de grade, iar cele minime între 10 și 17 grade.

Duminică, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, în majoritatea regiunilor, cu excepția zonei de nord-est unde valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Astfel, temperaturile maxime vor avea valori de la 17....19 grade în Moldova, până la 29...30 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 10 și 17 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, averse, posibil și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara, local în jumătatea de răsărit a țării și pe arii restrânse, cu precădere la deal și la munte, în cea de vest. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în extremitatea de est și pe crestele montane. În depresiuni, dimineața, vor fi condiții de ceață, potrivit rtv.net.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: