19
Vin, Apr

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Polițistul Marian Godină susține că șefii polițistului care a venit la serviciu cu banderola „Fără penali” pe mână au luat măsuri împotriva acestuia nu pentru că n-ar fi respectat regulamentele, ci pentru că se temeau de reacțiile unor șefi politici, care i-ar fi putut lua la rost pentru acest mesaj.

„Colegul meu, Radu Duțu, este polițistul care s-a dus la serviciu purtând pe braț o banderolă cu inscripția "Fără penali". Șefii l-au văzut și i-au cerut să-și dea banderola jos, însă acesta a refuzat. Am râs când mi-a povestit că le-a zis că nu o dă jos. Pentru că a refuzat, nu i s-a dat arma și nu a fost lăsat să intre în serviciu, fiind chemat psihologul unității, Radu fiind ulterior planificat liber și trimis acasă, spunându-i-se că va urma să se prezinte la medicul de familie, fără să i se dea prea multe explicații.
Acum a aflat că face obiectul unei cercetări disciplinare și că urmează să i se comunice măsurile luate. Situația asta mi se pare izbitor de asemănătoare cu cea a românului din Suedia căruia i s-au luat numerele de înmatriculare, atât la propriu cât și la figurat. 
La fel și în cazul lui Radu, niște șefi lași și obedienți până în pânzele albe l-au văzut cu banderola aceea pe braț. 
În opinia mea, nu i-a deranjat pe ei cu nimic acest lucru. Nu s-au gândit ei la regulamente, la eventuale abateri disciplinare etc. Ei s-au gândit doar la asta: bă, dacă-l vede careva p-ăsta cu banderola aia și ne întreabă de el? Dacă ne cere careva să spunem cine-i ăla, cu nume și "pronume"? Dacă ne pierdem scaunul apoi pentru că n-am făcut nimic? Spune-i ăluia să-și dea banderola jos, să nu intrăm în c***t. 
Probabil că nu se așteptau ca Radu să refuze, ei fiind obișnuiți cu oameni exact ca ei, adică lași și obedienți. Radu nu a fost așa. I-a refuzat și nu au mai știut cum să reacționeze. Au făcut-o foarte prost, la fel cum au luat numerele omului degeaba și au rămas apoi doar cu ce scria pe plăcuțe. Cu multă și greu de mestecat. Așa vor rămâne și acum. În loc să-l lase liniștit cu banderola aia, poate se plictisea de ea în câteva zile, ei au făcut din rahat bici, au chemat psiholog, l-au trimis la medic, i-au schimbat programul, nu i-au dat arma și apoi toată mascarada a ajuns în presă. Oamenii ăștia zici că vor cu tot dinadinsul să se facă de râs.
Mă întreb cine are nevoie mai mare de psiholog?
Nu mai faceți polițiștii de râs!”, a scris Marian Godină, pe pagina personală de Facebook.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: