18
Joi, Apr

Foto: Primăria Brașov / Andrei Paul

Eveniment

Cea mai cunoscută competiție sportivă comemorativă din Brașov, dar și una dintre cele mai vechi, Crosul 15 Noiembrie, a trecut la un alt nivel.

Evenimentul a fost omologat internațional, iar la ediția din acest an, cea de-a 29-a, vor lua parte sportivi cunoscuți din toată lumea. Dubla campioană olimpică, Paula Ivan, va fi ambasadorul Crosului 15 Noiembrie. Aceasta este și astăzi deținătoarea recordului olimpic la proba de 1500 de metri, stabilit în anul 1988, la Olimpiada de la Seul.

De anul acesta, Crosul 15 Noiembrie își propune să demonstreze că nu este doar o competiție cu un istoric impresionant ci și una organizată la cele mai înalte standarde. Zilele acestea a avut loc omologarea internațională a treseului de 5 kilometri. Astfel, de anul acesta, toate recordurile înregistrate la concurs vor fi recunoscute la nivel mondial.

An de an, cel mai cunoscut cros din Brașov se organizează în amintirea muncitorilor care, pe data de 15 noiembrie 1987 s-au răzvrătit împotriva sistemului comunist și au mers în marș cinci kilometri, scandând lozinci împotriva dictatorului Nicolae Ceaușescu.



România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: