21
Joi, Mar

sursa foto: brasovtv.com

Eveniment

Polițiștii din Săcele au fost sesizați telefonic, în cea de-a doua zi a lunii iulie, chiar de primarul municipiului, Virgil Popa, cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-au provocat, intenționat, defecțiuni la sistemul de frânare al autoturismului pe care îl conducea, acțiune care a determinat funcționarea improprie a autoturismului la acționarea pedalei de frână.

Mașina îi aparține Primăriei Săcele, iar totul s-ar fi întâmplat în timp ce autoturismul era parcat, în intervalul orar 13.10 - 15.15, pe strada Parcului din Săcele.

Potrivit polițiștilor, în urma efectuării cercetării la fața locului s-a constatat că autoturismul prezintă, la nivelul roții dreapta spate, urme de scurgere a unui lichid, posibil lichid de frână, atât la nivelul jantei, cât și al anvelopei. Acest lichid era prezent și pe sol, în dreptul roții dreapta spate.

Polițiștii din Săcele au deschis dosar penal și s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la vătămare corporală, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea unui procuror.

Anchetatorii au dispus efectuarea unei expertize tehnice auto, iar „din concluziile raportului de expertiză a rezultat că scurgerile de lichid de frână identificate la nivelul roții dreapta spate a autoturismului provin de la etrierul acestei roți, iar nefuncționarea sistemului de frânare prin acționarea pedalei de frână s-a datorat pistonului etrier perforat, ca urmare a coroziunii acestuia la interior”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, remis presei.

Având în vedere rezultatele expertizei, coroborate cu celelalte date existente în anchetă, s-a propus clasarea cauzei, dosarul fiind înaintat, cu această propunere, procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Căutare