19
Vin, Apr

sursa foto: libertatea.ro

Eveniment

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie, au efectuat două percheziții domiciliare la doi bărbați din județul Brașov, în vârstă de 32, respectiv 31 de ani.

Suspecții sunt bănuiți că ar fi desfășurat activități de realizare a unor mărfuri pirat, respectiv programe software, pe care le-ar fi oferit, ulterior, spre vânzare prin intermediul mai multor site-uri.

În timpul perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe medii de stocare și două sisteme de calcul despre care există indicii că ar conține programe de calculator reproduse în mod neautorizat - fără licență, fiind, astfel, încălcate drepturile de autor ale producătorilor programelor destinate calculatoarelor.

            Anchetatorii fac cercetări pentru oferire, distribuire, deținere ori depozitare sau transport de mărfuri pirat, în scopul distribuirii, precum și pentru promovare de mărfuri contrafăcute prin utilizarea anunțurilor publice ori a mijloacelor electronice de comunicare, prin expunerea ori prezentarea către public a listelor sau a cataloagelor de produse ori prin orice alte asemenea mijloace.

            Oamenii legii urmează să decidă dacă vor dispune sau nu emiterea unor ordonanțe de reținere.

            Bărbații implicați beneficiază de prezumția de nevinovăție, până când magistrații vor pronunța sentințe definitive.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: