20
Vin, Iul

Sursa foto: Brașov TV

Economic
Instrumente
Caractere

Finanțare nerambursabilă în valoare de 30. 000  de euro pentru românii din diaspora care se întorc în România pentru a înființa noi afaceri.

Aproape 200 de persoane din Regiunea de Dezvoltare Centru care include orașele: Brașov, Alba, Mureș, Sibiu, Covasna și Harghita, se pot înscrie în programul ,,România acasă-Diaspora Start Up’’ până la data de 30 aprilie.

Cei care doresc  să se înscrie trebuie să aibă peste 18 ani, reședința sau domiciliul să fie în unul dintre cele 6 orașe din Regiunea Centru, să facă dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni  și să demonstreze experiența anteprenorială.

Proiectul se derulează pe o perioadă de  36 de luni în care participanții vor beneficia de cursuri de anteprenoriat. La finalul cursurilor de pregătire, 26 de noi înteprinderi cu profil non agricol vor fi înființate în mediul urban.

Persoanele care vor primi finanțarea vor avea posibilitatea de a coordona afacerea pe care o vor înființa din țara în care au domiciliul. Înscrierile se pot face pe site-ul oficial al proiectului www.romaniacasa.ro.