29
Vin, Mar

Foto: brasovtv.com

Economic

Prezență inedită, astăzi, pe platforma aeronautică de la Ghimbav.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vizitat unitățile de producție IAR Ghimbav, Premium Aerotec și Airbus Helicopters. Evenimentul a făcut parte dintr-un program mult mai amplu al României, de dezvoltare industrială și investiții în tehnologie.

Călin Popescu Tăriceanu este convins că Airbus Helicopters trebuie să fie un partener important pentru Armata Română și că țara noastră nu se poate baza pe achiziția de aeronave americane. „Cu ocazia președintelui Franței în România s-au bazele colaborării în domeniul producerii elicopterelor în România. Am văzut niște investiții care, deja, au intrat în funcțiune. Ne propunem să extindem această colaborare și cu alte țări din Europa. Noi, însă, trebuie să ne axăm pe colaborarea cu Armata Română și să producem aici, la Ghimbav, cele mai performante aeronave”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Un invitat special la această vizită a fost și ambasadorul Franței în România, Excelența Sa, Michele Ramis. „Acest sediu de la Ghimbav este un important centru de putere pentru industria aeronautică din Franța, care permite recondiționarea elicopterelor pentru Armata Română, dar și a aeronavelor din toată lumea. În viitor, statul francez își propune să dezvolte parteneriate și în alte domenii cu România”, a precizat Michael Ramis, ambasador al Franței în România.

În august 2017, IAR Ghimbav a semnat acordul de parteneriat cu Airbus Helicopters pentru încă zece ani. Pentru acest program, IAR Ghimbav are o exclusivitate semnată cu Airbus, pe care IAR o va respecta în totalitate, în cele mai mici detalii. Acest contract se referă la programul de cooperare pentru producerea elicopterului mediu greu”, a conchis Niculae Banea, director general IAR Ghimbav. La jumătatea lunii septembrie a anului trecut, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunţat că România negociază şi cu Bell Helicopters pentru producerea elicopterelor de atac la Ghimbav.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: