25
Joi, Apr

Economic

Consilierii locali, dar și directorii de instituții din subordinea Consiliului Local au prezentat, astăzi, proiectul de buget pe acest an, al municipiului Brașov.

Veniturile prognozate sunt de 444 de milioane de lei, cu 75 de milioane mai putin fata de veniturile realizate in 2017. Cateva cauze care au influentat bugetul la capitolul venituri ar fi scaderea cotei de impozitare a salariilor, sumele defalcate din TVA si majorarea cotei de impozit pe venit.

Directia Fiscala va contribui cel mai mult la veniturile bugetului local, cu incasari prognozate de peste 210 milioane de lei. Urmeaza veniturile din cotele defalcate ale impozitului pe venit, de aproape 180 de milioane de lei.

Cheltuielile bugetare pe anul acesta sunt estimate la aproximativ 451 milioane de lei, cu peste 75 de milioane de lei mai mici, comparativ cu anul precedent. Cheltuielile cele mai mari vor fi cu bunuri si servicii - peste 170 milioane de lei.

Cheltuielile de personal costa municipalitatea aproape 86 milioane de lei. Învățământul va primi de la bugetul local 14,3 milioane de lei. Gratuitatea și reducerile de 50% pe mijloacele de transport în comun pentru elevi costă peste 11 milioane de lei.

Excedentul bugetar la inceputul acestui an era de aproximativ 14 milioane lei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: