Economic
Instrumente
Caractere

Județul Brașov este grav prejudiciat de Guvernul PSD. Proiectul de buget pentru anul 2018 poate aduce Brașovul într-o criză fără precedent.

Guvernul PSD a tăiat cu aproape 40% alocația bugetară pentru județul nostru. În acest context, mai multe proiecte de o importanță capitală ar putea fi blocate.

Astfel, anul viitor, Brașovul va primi mai puțini bani ca niciodată. Diminuarea este una catastrofală pentru economia județului și se ridică la 65 de milioane de lei. Dacă pentru anul în curs, județul Brașov a primit aproximativ 170 de milioane de lei, propunerea bugetară pe 2018 este de doar 105 milioane de lei!

 „Sunt de atâția ani în administrație și așa ceva nu am mai văzut. Este fără precedent, de neacceptat, modul în care PSDragnea s-a gândit la brașoveni. Sunt proiecte începute care au nevoie de cofinanțare de la bugetul de stat. Cu această sumă, pur și simplu ridicolă, ne vom afla în imposibilitatea de a continua investițiile în infrastructură foarte importante. Vom fi nevoiți, totuși, să găsim soluții, însă va trebui să alocăm fonduri mult mai mari din bugetul Consiliului Județean. Am trimis o adresă tuturor parlamentarilor de Brașov prin care le-am prezentat, din nou, care sunt proiectele Brașovului care au nevoie urgentă de finanțare. Sper ca aceștia să ne ajute să primim mai mulți bani de la Guvern”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea.

 Prin această decizie, Guvernul forțează autoritățile locale să majoreze taxele și impozitele locale, pentru a face rost de sumele necesare unor investiții capitale. Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, spune că va face tot posibilul să-i convingă pe guvernanți să dea mai mulți bani Brașovului. Crede, însă, că nu va avea succes. Susține că a anunțat, deja, primarii, „să strângă cureaua”. 

Articole sugerate