www.termice.ro

Economic

     Energia regenerabilă din țara noastră se confruntă cu grave probleme. Producătorii din acest domeniu se plâng că modificările legislative nu fac altceva decât să blocheze această ramură. Acum specialiștii din energia regenerabilă speră să obțină o rezolvare din partea autorităților din cadrul Ministerului de Resort.

     La ora actuală, energia regenerabilă din țara noastră are mult de suferit din cauza modificărilor legislației în domeniu, din ultimii ani. Dacă în 2013, parcurile de energie alternativă se dezvoltau într-un ritm alert, acum unele dintre ele sunt în pragul falimentului. Toate aceste probleme vor fi discutate pe 23 septembrie la Ziua Energiei, eveniment ce se va desfășura la Brașov.  ,, Din păcate investițiile în acest domeniu, în acest moment,  suferă extrem de tare. S-au investit peste 8 miliarde de euro în sectorul energiei regenerabile. Puterea instalată în acest moment este undeva la 5 mii de MW, iar producția asigură undeva la 20 % din consumul de energie electrică a României. ,, a declarat Martin Moise, genera manager REPOM.

     La întâlnirea de la Brașov este așteptată și Corina Popescu, secretarul de stat în Ministerul Energiei. Producătorii de energie regenerabilă speră să poată obține de la reprezentantul ministerului măcar promisiunea că legislația în domeniu se va schimba și atunci probleme vor fi oarecum rezolvate.