25
Lun, Iun

Economic
Instrumente
Caractere

 Sa fii antreprenor este probabil una dintre cele mai entuziasmante, dar si dificile activitati. Cu toate acestea, desi e importanta o buna cunoastere a domeniului in care se activeaza, greseala pe care o fac multi oameni de afaceri este ca isi doresc sa se ocupe personal de fiecare aspect, in loc sa aiba in preajma specialisti.

 In ceea ce priveste partea de promovare, mai ales ca totul se muta spre mediul online, acest aspect are nevoie de o atentie deosebita si implica foarte multe detalii de care trebuie sa se tina cont.

 SEO – fiind un proces de optimizare a site-urilor pentru motoarele de cautare, este una dintre cele mai rentabile, eficiente si performante investitii pe partea de marketing online. Foarte multi proprietari de site-uri insa incearca sa se ocupe personal de SEO, dar sa vedem de ce probleme se lovesc si care sunt semnele ca o colaborare cu specialisti e mai mult decat necesara.

 #1 Informatiile sunt coplesitoare

 Peste 200 de factori ce sunt luati in calcul pentru pozitionare, algoritmi deosebit de complecsi, update-uri efectuate periodic si multe alte aspecte tehnice, toate acestea trebuie sa fie analizate cu atentie si acest aspect implica un timp, dedicare si cunostinte avansate.

 Sa incerci sa le faci pe toate este un pas garantat catre esec, motiv pentru care cea mai buna decizie pe care o poate lua un antreprenor e sa lase toate aceste griji in seama unor specialisti care se pot ocupa de SEO la cel mai inalt nivel.

 De altfel, in Romania sunt agentii ce se ocupa exclusiv cu promovarea online, din randul carora putem enumera E-Advertising, fiind un adevarat reper. Aceasta agentie SEO are deja peste 6 ani de activitate, acumuland o experienta vasta in acest domeniu, ca dovada fiind si rezultatele exceptionale pe care le ofera clientilor.

  Totodata, echipa anterior mentionata a reusit sa aduca pe piata si prima carte de SEO scrisa de autori romani, chiar co-fondatori E-Advertising, in care se afla informatii utile, de real ajutor si transmise pe intelesul tuturor.

 #2 Apare o plafonare pe Social Media

 Foarte multe dintre companii incep sa se dezvolte si sa-si creasca audienta prin social media, ceea ce nu este deloc o idee rea, insa ce fac atunci cand cifrele incep sa stagneze? Marea problema este ca nu exista mereu o targetare eficienta, astfel ca like-urile, followerii sau subscriberii nu sunt neaparat si potentiali clienti.

 Cea mai buna solutie este ca actiunile de promovare in social media sa vina in sprijinul unei campanii de SEO, unde se analizeaza mult mai eficient comportamentul si tipologia clientilor, se face o cercetare cu privire la cuvintele cheie si in felul acesta strategia de marketing aduce efectele dorite – un trafic mai ridicat al site-ului, vanzari mai multe si, in cele din urma, o investitie recuperata inzecit.

 #3 Vrei sa te dezvolti pe plan local

 Odata cu modul in care a evoluat tehnologia si cu rolul pe care-l au dispozitivele mobile pentru a obtine informatii, o afacere trebuie sa profite pe deplin de audienta locala. Atunci cand cineva cauta poate un restaurant bun sau un loc de cazare, insa nu doar, o va face de cele mai multe ori cu ajutorul unui smartphone, iar modul in care Google functioneaza pune pret pe locatiile cele mai relevante din apropiere. In cazul in care afacerea ta este ceea ce acea persoana are nevoie, este firesc ca iti vei dori sa fii cat mai vizibil.

  In acest sens exista strategii specifice, proces denumit si SEO Local.

 O agentie de SEO, precum este E-Advertising, poate lista locatia business-ului, poate optimiza cuvintele cheie cu acest scop si multe alte aspecte ce pot face diferenta in acest sens, astfel incat sa targeteze cat mai eficient clientii din apropiere, prin intermediul cautarilor pe Google si prin social media.