28
Joi, Mar

Economic

Veste bună pentru fermierii români. Aceștia pot accesa fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru procesarea produselor agricole. Uniunea Europeană oferă României pentru acest program 100 de milioane de euro.

Beneficiari pot fi intreprinderile individuale și familiale, persoanele fizice autorizate și cele juridice, inclusiv grupurile de producători. Obiectivele programului vizează investiții individuale care conduc la dezvoltarea și modernizarea unor capacități de procesare și de comercializare a produselor agricole. Totul pentru creșterea eficienței și productivității intreprinderilor.

Programul urmărește și investiții privind facilități de depozitare și ambalare, sisteme de management al calității, dar și investiții pentru modernizarea și extinderea sistemelor de colectare și condiționare. Pentru accesarea fondurilor, proiectul trebuie să primească cel puțin 15 puncte. Suma accesată nu poate depăși 2,5 milioane de euro per proiect. Sprijinul nerambursabil va fi de 50% din totalul cheltuielilor eligibile. Programul este deschis până pe 30 septembrie. 

Articole sugerate

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: