16
Mar, Apr

Radsor Hotel

Economic

      Stabilirea criteriilor în baza cărora se acordă facilităţile fiscale pentru clădirile şi terenurile care sunt clasate ca monumente istorice de arhitectură sau arheologice, muzee ori case memoriale s-a realizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare, explică viceprimarul Mihai Costel.

      Spaţiile în care se desfăşoară activităţi economice din imobilele monument istoric nu vor beneficia anul acesta de scutiri sau reduceri la plata impozitului pentru clădiri, proiectul de hotărâre de Consiliu Local prin care se reglementează acest aspect urmând a fi supus aprobării deliberativului local în şedinţa de plen de mâine. „Este o prevedere a legii de acordare a scutirii de impozit pe clădirile istorice, potrivit căreia, de această facilitate nu pot beneficia acele imobile care sunt folosite în activităţi comerciale”, a explicat viceprimarul.   

                Potrivit articolului 250 din Codul Fiscal, sunt scutite de la plata impozitului „clădirile care, potrivit legii, sunt clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, muzee ori case memoriale, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, cu excepţia încăperilor care sunt folosite pentru activităţi economice.


               La  finalul anului trecut aproximativ 900 de braşoveni care deţin locuinţe în clădiri monument istoric au solicitat în scris Direcţiei Fiscale Braşov scutirea de la plata impozitului pe clădire.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: