28
Joi, Mar

Economic

    Nemții de la BMW au un plan extrem de ambițios: vor să vândă nu mai puțin de 100.000 de mașini electrice anul viitor, creștere spectaculoasă față de anul în curs, cu cel puțin două treimi.

Grupul german Bayerische Motoren Werke AG (BMW) vrea să-și majoreze anul viitor vânzările de vehicule electrice cu două treimi, la 100.000 de unități, în urma diversificării modelelor de baterii pentru acest tip de vehicule, a afirmat directorul general Harald Krueger, într-un interviu acordat publicației Sueddeutsche Zeitung, transmite Agerpres.

Pentru a stimula vânzările, BMW va extinde anul acesta raza de acțiune a bateriei pentru modelul de oraș i3 cu 50%. În 2015, BMW a vândut 25.000 de modele electrice i3.

            Obiectivul Guvernului de la Berlin este ca în anul 2020 un milion de automobile electrice să ruleze pe drumurile din Germania. De asemenea, în ceea ce îi privește pe producătorii auto germani, BMW, Mercedes și Volkswagen produc deja automobile electrice, iar Audi și Porsche au planuri referitoare la producția unor astfel de automobile.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: