27
Vin, Nov

Economic

Estetica fara cusur, functionalitate totala si sanatate orala per ansamblu – acestea sunt principalele beneficii pe care le ofera tratamentele cu implanturi dentare la ora actuala. Indiferent ca vorbim de inlocuirea unui singur dinte, a mai multora sau chiar a ambelor arcade, astfel de tratamente sunt recomandarea de top a medicilor specialisti pentru asemenea cazuri si, totodata, reprezinta solutia optima demonstrata stiintific.

Cand vine vorba, insa, de implanturi dentare in randul pacientilor edentati, acestia nu sunt la fel de bine informati precum medicii din domeniu si au o serie de intrebari si nelamuriri, ceea ce este abosolut firesc. Dintre aceste neclaritati, le-am ales pe cele mai comune pentru a-ti raspunde la ele. 

1. Care este miza implanturilor dentare?

Exista 3 etape, respectiv 3 componente de baza care definesc implanturile, dupa cum urmeaza: inserarea implantului propriu-zis (o radacina confectionata sub forma unui surub din titan), montarea bontului protetic de vindecare (dupa aproximativ 6 luni de la interventia chirurgicala) si atasarea coroanei finale (realizata din ceramica de inalta durabilitate si rezistenta, asemenea smaltului dentar). Rezultatul? Reproducerea unui dinte in mod artificial, cu scopul de a inlocui dintele natural care lipseste. Obtinerea unui aspect natural si 100% functional, pentru o muscatura corecta pe termen lung si o viata sociala fara complexe, este provocarea oricarui medic implantolog. 

2. Care sunt avantajele unor implanturi dentare montate corespunzator?

• Senzatia si confortul unui dinte real

• Obtinerea unei masticatii corecte

• Pastrarea intacta a dintilor vecini, comparativ cu puntile dentare

• Prevenirea declansarii bolii parodontale

• Imbunatatirea fizionomiei fetei

• Evitarea riscului de atrofiere a osului

• Combaterea riscului de aparitie a cariilor 

3. Ce riscuri pot exista in cazul montarii unor implanturi dentare?

• Mici sangerari si vanatai

• Umflarea fetei sau a gingiei

• Disconfort sau durere usoara pana la moderata

• Probleme sinusale

• Afectarea nervilor

• Respingerea implantului de catre organism 

Primele 3 riscuri enumerate mai sus sunt practic niste efecte secundare absolut firesti, care vor disparea in doar cateva zile de la interventie. In schimb, ultimele 3 riscuri din lista anterior mentionata reprezinta riscuri cu adevarat grave, care pot fi declansate doar in urma unei interventii efectuate de un medic fara experienta. Deci, daca vei apela la o clinica profesionista, totul se va desfasura fara probleme, iar tu nu vei avea de ce sa iti faci griji. 

4. Dor implanturile dentare?

Prezenta implantului in sine in cavitatea bucala a pacientului nu va fi resimtita de catre acesta, un astfel de tratament oferind, in final, senzatia unui dinte natural. Nu vei simti niciun fel de disconfort sau durere atunci cand vei mastica alimentele preferate. In ceea ce priveste interventia de inserare a unui implant, aceasta se va desfasura partial non-invaziv, fara durere, intrucat se va recurge la sedarea constienta a pacientului. In orice caz, aceasta interventie este mult mai suportabila decat inlocuirea dintilor lipsa prin intermediul puntilor dentare, care implica scoaterea nervilor celor doi dinti invecinati. 

5. Pot beneficia de implanturi dentare cei care sufera de atrofierea osului maxilar sau mandibular?

Da! Pentru fixarea sigura a unui implant, chiar daca structura naturala a osului mandibular sau maxilar nu mai este suficient de puternica, specialistii recurg la o procedura suplimentara de aditie osoasa. 

Cu alte cuvinte, implanturile dentare pot fi potrivite pentru oricine, indiferent de complexitatea cazului sau daca pacientul se confrunta cu frica de medicul dentist. Datorita celor mai noi tehnici de implantare, in ziua de azi poti beneficia de un astfel de tratament rapid, eficient si fara durere.