19
Vin, Apr

Economic

Prima reactie atunci cand primesti invitatie la un eveniment este sa te entuziasmezi foarte tare, dar ulterior te uiti la dress code si realizezi ca nu ai nicio idee cum sa te imbraci? Este in regula, nu esti singura persoana care a trecut printr-o asemenea experienta.

Mai ales daca se impun rochii elegante, exista atat de multe variante incat pare imposibil sa te decizi care este cea mai potrivita alegere. Fiecare dintre noi avem o alta notiune a „elegantei”, asa ca un astfel de dress code poate fi foarte usor interpretat. Pana la urma, rochii elegante sunt si cele pe care le purtam zi de zi la birou. In fapt, daca urmezi cateva directive simple, vei realiza ca nu este atat de complicat sa ai tinuta potrivita.

Cum decodifici un asemenea dress code

Ca sa fie clar inca de la inceput, evenimentul va fi cel mai probabil unui formal, insa asta nu inseamna ca se impune negru sau alb. Pentru barbati se traduce prin costum si cravata, iar pentru femei inseamna rochii elegante. Spre deosebire de black tie, unde sunt obligatorii rochiile lungi si de petrecerile cocktail, unde lungimea rochiei nu trebuie sa treaca de genunchi, acum ai mana libera sa alegi orice iti doresti. Vorbim, poate, despre unul dintre cele mai flexibile dress code-uri.

Ia in considerare locatia evenimentului

Din moment ce exista nenumarate optiuni, este necesar sa iti restrangi cumva alegerea. Un bun punct de plecare ar fi sa te orientezi in functie de locatia unde va avea loc petrecerea. Daca va avea loc afara, trebuie sa tii cont de vreme. Daca se va organiza inauntru, incearca sa tii cont de profilul locatiei.

Tine cont de momentul zilei

Pentru evenimentele ce se organizeaza in timpul zilei este mai indicat sa alegi rochii elegante in culori puternice. Poti sa mergi pe o linie foarte simpla sau, dimpotriva, sa optezi pentru accesorii contrastante. De exemplu, la o rochie albastra poti adauga o pereche de stilettos oranj sau galbeni. Seara vei avea nevoie de o alegere mult mai glam. Paietele, broderiile, aplicatiile de pietre sunt cele mai bune variante pentru o aparitie memorabila.

Cine a mai fost invitat la aceasta petrecere?

Nu in ultimul rand, exista o diferenta majora intre vestimentatia pe care o ai atunci cand iesi cu prietenele tale si cea pe care o adopti la un eveniment formal. De exemplu, poate vor fi prezenti parintii sefului sau ai iubitului tau. De aceea, este foarte important sa stii inca de la inceput cine se mai afla pe lista de invitati. Daca nu stii foarte clar in ce rochii elegante te simti cel mai confortabil, mergi pe o linie care nu poate da gres: cea clasica. Atunci cand totul este confuz, o rochie intr-o nuanta inchisa, de lungime medie si cu un decolteu nu foarte adanc te va scoate intotdeauna din impas.

Achizitioneaza-ti cele mai frumoase rochii elegante de pe Bogas.ro. In perioada 16-30 noiembrie te asteapta pe site reduceri de pana la 90% si multe alte surprize. Profita de acest Black Friday si completeaza-ti garderoba inteligent.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: