19
Vin, Apr

foto: www.goanadupabitcoin.ro

Economic

,,În cadrul conferinței Money 20/20 ce s-a derulat în această perioadă la Amsterdam, compania DHL a declarat că a încheiat un parteneriat cu platforma de investiții financiare bazată pe blockchain TradeIX.

Scopul colaborării este crearea unor soluții de digitalizare și eficientizare a rețelelor de distribuție. Precum și modalități de a ”serializa produse astfel încât să le poată fi urmărit întregul ciclu economic”.

Vice-președintele DHL Supply Chain UK și Irlanda, Becky Taylor, a declarat că DHL nu poate să obțină în prezent rezultatele financiare necesare pentru a oferi clienților prețuri atrăgătoare, astfel încât, prin colaborarea cu TradeIX, doresc să găsească soluții.

La rândul său, directorul economic al TradeIX, Danile Cotti, a afirmat că lipsa standardelor de interoperabilitate în rețelele de distribuție și pe piața tranzacțiilor a generat o fragmentare a acesteia. Asta duce la apariția proceselor manuale, costisitoare și reduntante care să asigure conectarea dintre operatori.

DHL cere Blockchain – nevoia e mare

Tehnologia blockchain poate facilita crearea de procese mai simple, mai automatizate și lipsite de erori. Ofera în același timp avantajul transparenței și vizibilității. Platforma gestionată de TradeIX, denumită TIX, va permite companiei DHL să implementeze numeroase opțiuni de finanțare și gestionare a riscurilor ce vor fi incluse în oferta de produse și servicii a companiei.

Aceasta nu este prima inițiativă a DHL de integrare a tehnologiei blockchain. In luna martie, a anunțat că în colaborare cu firma de consultanță Accenture au creat un prototip de platformă pe blockchain. Aceasta gestioneaza lanțurile de aprovizionare ale industriei farmaceutice. Sistemul permite monitorizarea produselor farmaceutice de la stadiul de materii prime până la produsul final ce ajunge la client. Are si  potențialul de a elimina medicamentele contrafăcute.

Tehnologia DLT este extrem de utilă pentru gestionarea lanțurilor de aprovizionare, aspect recunoscut de majoritatea companiilor care derulează activități de logistică și distribuție. Inclusiv directorul FedEx a declarat că blockchain este ”următoarea frontieră” în activitatea de aprovizionare''.

Articolul a fost preluat de pe site-ul: www.goanadupabitcoin.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: