20
Sâm, Apr

foto: www.goanadupabitcoin.ro

Economic

,,Joshua Yabut, co-fondatorul criptomonedei ZenCash, un hard fork al Zcash/Zclassic, care ocupă și funcția de ofițer în Garda Națională din Virginia, SUA, a fost arestat și se află sub investigație deoarece ar fi furat un vehicul militar blindat sub influența drogurilor.

Joi seara, Yabut a sustras vehiculul (care seamănă foarte mult cu un tanc) de la baza militară Fort Pickett și a fost urmărit de Poliție și de Garda Națională timp de două ore până când a fost luat în custodie de autorități. În toată această perioadă, acesta a postat de Twitter tot felul de afirmații lipsite de sens (precum ”where is that damn water buffalo?” – Unde este afurisitul ală de bivol de apă?), o hartă a zonei în care s-a predat și linkul către articolul Wikipedia care descrie vehicului pe care îl conducea.

Yabut a fost internat la spitalul de boli mintale din Petersburg, Virginia și a declarat pentru Associated Press că superiorul său i-ar fi ordonat să ia vehicului militar și să îl conducă pe o rută prestabilită pentru a ”testa reacția poliției la un astfel de incident”, declarație negată de purtătorul de cuvânt al Gărzii Naționale locale.

ZenCash fara tancuri

În lumea cripto, Joshua Yabut este cunoscut ca dezvoltator în cadrul proiectului ZenCash (ZEN), după ce anterior a ocupat funcția de ofițer resposabil cu securitatea rețelelor pentru NASA.

Împreună cu Rob Viglione și Rolf Versluis, Yabut a creat o criptomonedă privată care asigură secretizarea completă a tranzacțiilor și datelor utilizatorilor, însă a părăsit proiectul în iulie 2017 după ce a emis avertizări cu privire la anumite vulnerabilități ale algoritmului pe care echipa Zencash a susținut la momentul respectiv că le-a soluționat. Din păcate însă, rețeaua ZenCash a fost victima unui atac de tip 51% pe data de 2 iunie, care a provocat pierderi de 500.000 de dolari.

În prezent, ZEN are un market cap de 93 de milioane de dolari și se tranzacționează la aproximativ 23$.

Reprezentanții ZenCash au luat poziție imediat pe canalele de comunicare publice, distanțându-se de acțiunile recente ale lui Joshua Yabut''.

Articolul a fost preluat de pe site-ul: www.goanadupabitcoin.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: