19
Vin, Apr

foto: www.goanadupabitcoin.ro

Economic

,,Autoritatea de reglementarea financiară din Polonia Komisja Nadzoru Finansowego (KNF) a publicat o serie de declarații ce doresc să asigure populația că tranzacțiile cu criptomonede sunt perfect legale, iar noul pachet de legi ce urmează să fie adoptat la mijlocul lui iulie 2018 vor clarifica obligațiile pe care le au operatorii de pe această piață.

Pentru a preveni spălarea de bani, evaziunea fiscală și finațarea activităților teroriste, autoritățile poloneze vor introduce un set de obligații ce vor trebui asumate de companiile care activează pe piața de critpomonede.

Când vine vorba de ICO-uri, KNF declară că acest tip de inițiativă rămâne în continuare ilegală în această țară, din cauza dificultății de reglementare a domeniului și a prevalenței fraudei. De altfel, în acest an, autoritățile poloneze au derulat mai multe campanii de avertizare a populației cu privire la criptomonede și în special a ICO-urilor. Banca Centrală din Polonia de exemplu a sponsorizat o campanie de criticare a monedelor digitale pe You Tube, în colaborare cu doi vloggeri populari. Publicul este avertizat asupra riscurilor foarte mari asociate cu investițiile de pe piața cripto.

Scutiri de taxe pentru tranzacțiile cripto

Cu toată poziția foarte precaută, ministrul de finanțe poloneze a anunțat că s-a realizat o modificare a legilor cu privire la taxele aplicate tranzacțiilor cu criptomonede și s-a decis eliminarea acestora. Inițial, Ministerul Finanțelor decisese să aplice două categorii de taxe pentru tranzacții. De 18 și 30%, însă reacția publicului la acest anunț, manifestată prin numeroase proteste online și critici vocale, a determinat autoritățile să renunțe la idee.

Cel mai mare exchange din Polonia, Bitbay, a anunțat luna trecută că din cauza faptului că băncile din Polonia refuză să colaboreze cu ei, își vor suspenda activitatea în vederea mutării în Malta, deoarece această țară are legislație mai prietenoasă si ofera unele scutiri de taxe pentru tranzacțiile cripto.

Este posibil ca noua atitudine a autorităților poloneze cu privire la criptomonede să determine băncile să revină la sentimente mai bune când vine vorba de sprijinirea activităților asociate cu activitățile asociate monedelor digitale''.

Articolul a fost preluat de pe site-ul: www.goanadupabitcoin.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: