16
Mar, Apr

Sursa foto: goanadupabitcoin.ro

Economic

,,Start-up-ul cripto Ripple a decis să sprijine adopția criptomonedelor printr-o donație de 50 milioane de dolari către 17 universități care oferă cursuri de specializare în tehnologia blockchain.

Donația face parte din Inițiativa University Blockchain Research și include următoarele universități ce oferă cursuri de blockchain:

  1. Princeton University (Center for Information Technology Policy)
  2. MIT (Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory)
  3. University of Pennsylvania (Wharton School)
  4. Indian Institute of Technology Bombay
  5. Australian National University College of the Law
  6. Delft University of Technology (Netherlands)
  7. Fundação Getulio Vargas (Brazil)
  8. University of California, Berkeley (Haas School of Business)
  9. International Institute of Information Technology, Hyderabad (IIIT-H)
  10. Korea University
  11. University of Texas at Austin (McCombs School of Business)
  12. University of North Carolina at Chapel Hill
  13. University College London
  14. University of Luxembourg
  15. University of Nicosia (Cyprus)
  16. University of Oregon
  17. University of Waterloo (Canada)
  18. ”Suntem bucuroși să anunțăm Inițiativa University Blockchain Research, o colaborare cu universități de top din toată lumea, care are rolul de a spriji și accelera cercetarea academică, dezvoltarea tehnică și inovația în domeniile blockchain, criptomonede și plăți digitale”, a anunțat compania Ripple pe site-ul oficial.
Cerere mare de experti Bitcoin si blockchain

Interesul în adopția tehnologiei blockchain este în creștere la nivel mondial, însă numărul de specialiști este mult prea mic față de cererea de pe piață, ceea ce a generat un adevarat război de oferte pentru dezvoltatorii cu experiență. Multe dintre școlile de business din lume, inclusiv Wharton și Stanford, au început să își extindă programele de masterat (MBA) și să ofere cursuri cursuri de blockchain. ”Suntem la un punct în care cererea pentru educația în acest domeniu a devenit critică”, a afirmat Kevin Werbach, profesor în cadrul Wharton School.”Avem nevoie de oameni care să știe cum să aplice tehnologia blockchain”, confirmă John Jacobs, fost executiv NASDAQ și director al  Georgetown Business School.

El a declarat de asemenea că primește constat cereri de la recruiteri pentru specialiști în acest domeniu. Ripple este una dintre companiile care a demonstrat interes în promovarea criptomonedelor prin metode variate – de la donații pentru campanii caritabile pâ­nă la fonduri de investiții dedicate sprijinirii start-up-urilor blockchain. De exemplu, în colaborare cu actorul și cripto-entuziastul Ashton Kutcher a donat $4 millioane XRP pentru Wildlife Fund gestionat de vedeta TV Ellen DeGeneres, fond ce sprijină speciile de animale pe cale de dispariție.

De asemenea, în aprilie, compania a investit 25 milioane de dolari în XRP în cadrul fondului de investiții Blockchain Capital Parallel IV, a cărui valoare este de 150 milioane de dolari. Inițiativa de sprijinire a programelor de educație în domeniul blockchain este binevenită, în contextul în care cererea de specialiști pe piața muncii se preconizează să crească semnificativ în următorii ani''.

Articolul a fost preluat de pe site-ul: www.goanadupabitcoin.ro 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: