25
Joi, Apr

Sursa foto: goanadupabitcoin.ro

Economic

,,Compania feroviară RZD se afla în top trei rețele de căi ferate din lume.

Este interesată să adopte atât tehnologia blockhain, cât și criptomonedele ca metodă de plată pentru biletele de tren.

În conformitate cu informațiile publicate de FedPress, RDZ planifică să își gestioneze documentele interne și contractele prin intermediul tehnologiei blockchain și a contractelor smart, realizând astfel automatizarea proceselor interne.

De asemenea, planifică să ofere posibilitatea clienților de a achiziționa biletele de tren prin utilizarea criptomonedelor. Asta, ca alternativă la ruble, odată cu adoptarea pachetului de legi cu privire la monedele digitale.

Compania feroviară RZD implementeaza Blockchain

Duma de Stat din Rusia a aprobat cele trei legi care reglementează industria cripto în Rusia săptămâna trecută. Cel mai probabil vor fi adoptate până la sfârșitul lunii iunie.”Având în vedere că legile vor fi adoptate curând, ceea ce va permite posibilitatea de a tranzactiona legal monedele digitale în ruble și alte valut, RZD planifică să introducă stocarea de date interne pe blockchain și implementarea contractelor smart pentru a-și eficientiza servicile de transporturi cargo și să reducă semnificativ costurile cu logistica”, a declarat expertul IT Pavel Tarentyev.

De altfel, planurile de adopție au fost publicate de reprezentanții RZD încă din luna martie. Conform directorului general Oleg Belozerov, digitalizarea proceselor interne și implementarea tehnologiei blockchain va eficientiza transporturile și va scădea costurile acestora. Singura piedică până în prezent a fost lipsa de legislație relevantă în domeniu.

Nu sunt singurii

Compania feroviară RZD nu este singura companie feroviară care adoptă criptomonedele. Rețeaua feroviară federală elvențiană Schweizerische Bundesbahnen a început să vândă criptomonede prin cele 1000 de automate de bilete încă de acum 2 ani. Serviciile sunt oferite în colaborare cu Sweepay, o companie din Zug, cunoscut drept Crypto-Valley elvețiană. Deși clineții nu au posibilitatea de a cumpăra bilete de tren cu criptominede, au în schimb opțiunea de a achiziționa criptomonede prin intermediul codurilor QR pentru sume între 50 și 500 CHF.

Există însă platforme precum Destinia. Aceasta oferă opțiunea de achiziționare a biletelor de tren prin cirptomonede indiferent dacă companiile în cine acceptă monede digitale sau nu. Destinia oferă bilete de tren pentru țări precum Spania, Italia, Belgia, Luxemburg, Marea Britanie, Franța, Portugalia, Olanda, Canada și Statele Unite''.

Articolul a fost preluat de pe site-ul: www.goanadupabitcoin.ro 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: