20
Sâm, Apr

sursa foto: Brașov TV

ADOF Brasov

Consultațiile medicale gratuite în unitățile școlare din județul Brașov, acțiune organizată la inițiativa președintelui Comisiei pentru sănătate din Consiliul Județean, Andi Kadas, continuă.

Medici și asistenți de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și de la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov au fost prezenți la Școala Gimnazială numărul 9. Sute de copii au beneficiat de consultații gratuite și de recomandări.

Elevii au fost examinați medical, cu acordul scris al părinților, în vederea depistării unor eventuale boli. În cazul stabilirii unor diagnostice, familiile copiilor vizați urmează să fie înștiințate, în scris, și direcționate către medicii specialiști din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Brașov, în vederea stabilirii tratamentelor necesare.

În baza unui protocol de colaborare încheiat între U.A.T. Județul Brașov, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii și Inspectoratul Școlar Județean, echipe de medici specialiști prestează servicii medicale în mod gratuit, fără afectarea procesului instructiv-educativ, în unitățile școlare din județul Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: