19
Vin, Apr

Publicitate

Parerile despre cel mai popular vin alb de pe mapamond sunt impartite. Intr-un fel, este normal – cand esti cel mai cunoscut reprezentant al unei anumite categorii este inevitabil sa creezi disensiuni.

Tu ce parere ai despre acest sortiment de vin? Poate il adori, poate nu il suporti sau poate nu ai gasit pana acum sticla potrivita de Chardonnay, care sa te faca sa te indragostesti iremediabil de aceasta bautura, supranumita si „regele vinurilor albe”.

Inainte de a lua o hotarare decisiva asupra acestui vin, trebuie sa afli cateva informatii esentiale pe care poate nu le stiai despre aceasta bautura. Probabil ca atunci cand vei descoperi secretele regelui vinurilor albe, vei accesa instantaneu magazinul online BeiCeVrei, unde gasesti vinuri Chardonnay din toate colturile lumii, la preturi de exceptie!

Pana atunci, iata cateva informatii despre acest vin, pe care probabil nu le-ai mai auzit pana acum!

Origine

Acest vin provine din regiunea Burgundia, Franta, preluand denumirea soiurilor de struguri din care este facut. Astazi, este rezultatul incrucisarii a doua soiuri de struguri: cel rosu (Pinot Noir) si cel alb (Gouais Blanc sau Heunisch).

Vinul poate fi consumat proaspat, cand pastreaza o aroma subtila de mere, piersici, lamai si fructe tropicale. Insa vinul este la fel de savuros chiar si dupa procesul de maturare, realizat in butoaie de stejar intr-o perioada nu mai lunga de 10 ani.

Culoare, miros, gust

Cultivat in toate regiunile viticole din lume, acest vin poate avea diferite caracteristici in functie de timpul de coacere naturala, de cupaje, de mediul de provenienta (terroir), de procesul de productie, precum si de timpul de maturare in butoaie din lemn de stejar.

Toti strugurii din soiul Chardonnay au culoarea verde, aceasta fiind pastrata in nuanta de galben pal (deschis) sau intens (inchis) al vinului. Alt element care determina culoarea vinului este regiunea in care sunt cultivati strugurii.

Buchetul vinului variaza in functie de conditiile de crestere al strugurilor si se poate modifica atunci cand intra in contact cu stejarul. In general, acesta pastreaza un miros de mere, caise, flori, lamai si alte citrice a caror savoare poate fi simtita si in gustul vinului.

Regele vinurilor albe mai poate contine note de vanilie, unt, caramel, a caror intensitate variaza in functie de timpul de maturare in butoaiele de stejar. De aceea, oenologii spun ca stejarul este un „spice rack”, intrucat poate influenta drastic aroma vinurilor.

Cum descoperi vinul care ti se potriveste?

Sortimentele variate de Chardonnay indica faptul ca exista un soi de vin pentru orice persoana. Pentru a descoperi cu care dintre acestea esti „compatibil”, trebuie sa raspunzi la cateva intrebari.

Preferi un vin lejer? Atunci alege un vin supus invechirii in proportie de cel mult 20-25%, numai bun de savurat cu diferite gustari.

Esti adeptul gustului complex? Daca raspunsul este afirmativ, inseamna ca ar trebui sa incerci un vin care a trecut prin procesul de maturare in butoaie si de invechire in sticla. Astfel, te vei bucura de un vin cu gust bogat si delicios.

 Savurezi cu placere vinurile aromate? In cazul acesta, trebuie sa alegi un vin proaspat, care pastreaza intacta aroma de fructe si de flori.

Pregateste-te pentru o experienta inedita si savureaza o sticla de Chardonnay, achizitionata din magazinul online BeiCeVrei. Regele vinurilor albe iti va rasfata simturile, iar tu vei intelege de ce acest soi de struguri ofera cel mai renumit vin de pe mapamond!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: