29
Vin, Mar

Foto: BrasovTV.com

Sănătate

Cei mai valoroși medici stomatologi din țară s-au întâlnit la Brașov. La Aula Universității Transilvania se desfășoară cea de-a X-a ediție a Congresului Dental Club.

S-au dezbătut proiecte de viitor pentru medicina dentară și s-au prezentat tehnici inovative, performante, din domeniul stomatologic. . La congres au fost prezenți  studenți, medici rezidenți, doctori stomatologi cu o carieră impresionantă, dar și reprezentanți ai firmelor cu o vastă experiență în domeniu. Periuțe pentru dinți cu totul speciale au fost prezentate la acest congres.

Printr-un fir electric producem ultrasunetul direct în peria de sus, care are capacitatea de a produce 1,6 milioane de herți. Ceea ce înseamnă foarte mult pentru o periuță de dinți”, ne-a declarat reprezentantul unei firmei de vânzări în domeniul stomatologic. O astfel de periuță pentru dinți costă 150 de euro. Tot la congres am găsit și periuța pentru dinți cu ioni de argint și de aur, care se sterilizează automat, în șase ore de la folosire. Periajul este foarte important. „O periuță corectă este aceea care nu te zgârie atunci când încerci să te speli pe față cu ea. Gândiți-vă că gingiile sunt mai sensibile decât fața. Periajul manual, de la roz spre alb, adică dinspre gingii, spre dinți, de zece ori, este cel mai bun”, a menționat Mihaela Albu, președintele Asociației Medicilor Dentiști din Brașov.

Periuța cu peste 5.000 de peri a fost prezentată la acest congres. Ca să vă faceți o idee despre acest produs trebuie să știți că, în mod normal, o periuță pentru dinți are aproximativ 1500 de peri. La evenimentul de la Aula Universității au fost prezente și autoritățile județene. Acestea vor să se implice în rezolvarea problemei igienei orale, în special în mediul rural. „Din punct de vedere al dezvoltării economice stăm foarte bine, iar din punct de vedere al dezvoltării turistice suntem pe primul loc. Astfel, eu cred că este extrem de important și de necesar să avem servicii medicale de calitate în tot județul, atât pentru brașoveni, cât și pentru turiștii care ne vizitează județul”, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. În județul Brașov există peste 400 de cabinete stomatologice în mediul urban și aproximativ 60 în mediul rural.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: