28
Joi, Mar

Sănătate

V-ați întrebat vreodată dacă consultul gratuit, este întradevăr... gratuit? Ne lovim mereu de pârghii de marketing care implică această replică, tot mai prezentă în centrele de optică medicală, și nu numai. În general, aceste consultații oferite gratuit au de cele mai multe ori ca finalitate doar o prescripție pentru ochelari.

Rolul cel mai important al unui consult, esteacela de a vă fi oferite servicii de îngrijire primară a ochilor, cu adresabilitate la sănătatea oculară dar și la funcționarea corectă a vederii. Aceasta include efectuarea de teste, evaluări și diagnosticare, având ca scop oferirea de soluții potrivite vederii și nu numai.

Și aceasta implică un proces continuu de învățare, investiții în taxe de participare la cursuri, congrese, iar cum nici un caz nu este asemănător cu celălalt, este nevoie de documentare, de studiul particularităților fiecărei probleme în parte, întocmai pentru a oferi pacienților cea mai bună soluție. Iar aceasta implică resurse.

Oare prescriptorul care oferă consultul gratuit, pune preț pe munca lui, sau pur și simplu nu investește în dezvoltarea sa, ca profesionist?

Deși este unul dintre cele mai mici organe ale corpului uman, ochiul este o structură complexă strâns legată de creier și de restul corpului. O varietate de probleme ale corpului se pot manifesta ca și simptome ale vederii, aspecte pe care nu toți le putem identifica. De aceea este necesar un control care să cuprindă ultimele tehnologii(și de investiții în costul aparaturii de ultimă generație) în diagnosticarea și prescrierea de ochelari, să poată să identifice semnele timpurii ale unor afecțiuni oculare, și de cele mai multe ori să îmbunătățească pe termen lung calitatea vieții unei persoane.

Verificarea vederii nu înseamnă doar prescrierea de ochelari!

Exista de asemenea situația în care, pentru a fi amortizate costurile cu întreținerea centrului, pornind de la utilități (căldura, curent, etc.) la taxe și impozite, costul consultului ”gratuit” să se regăsească chiar în costul final al ochelarilor, și anume un cost mai mare la achiziția lentilelor sau a ramelor, sau a amândurora. Trebuie să conștientizăm că această gratuitate trebuie să fie plătită de fapt.

Ochii noștri au o funcție importantă în calitatea vieții noastre, și optometriștii au un rol esențial în a ne ajuta să înțelegem conexiunea dintre starea ochilor și starea generală de sănătate și cea mentală. Pentru aceasta, asigurați-vă că grija pe care o purtați ochilor dvs. să fie o prioritate și pentru cel care vă va prescrie următoarea pereche de ochelari.

Alina Petric

Optometrist de familie Best Optic

 

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi

Best Optic BlueBest Optic Red


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: