07
Mie, Iun

Sănătate

Un român mănâncă anual aproape 100 de kg de cartofi. Nutriționistii ne atrag atenția că modul de preparare poate transforma cartoful într-un produs sănătos sau un dezastru alimentar. Cartofii fierți în coajă sau copți au 80 de kilocalorii la 100 de grame. Când vorbim de prăjiti însă, suta de grame are 400 de kilocalorii. De  ce ar trebui să ne ferim de acest preparat și ce boli ne pândesc dacă depășim consumul recomandat de nutriționiști ? Aflați în cele ce urmează.


Medicii spun că pot crește riscul de cancer în rândul celor care îi consumă frecvent. Atentie totuși și la ce soiuri alegeți: cei albi sunt preferați pentru prajit, cei roșii pentru fiert.

Și chiar dacă sfaturile medicilor îi sperie pe unii, pe alții nu îi interesează risurile. Românul nu renunță la cartof în niciun fel. În restaurante gartinura de cartof este una esențială. Poftele vin si trec, sanatatea nu ne-o putem lua inapoi. Așadar, este simplu - gustați , mâncați dar…  cu moderație atunci când vine vorba despre alimentele prăjite .

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: