18
Joi, Apr

Sănătate

Situație alarmantă la Brașov! Încă nouă tineri din județ sunt suspectați că ar putea suferi de meningită, spun medicii. În ultimele două zile , 19 pacienți au fost internați, iar la unul dintre ei boala a fost confirmată. 

Sâmbătă seara a mai fost internată o persoană suspectă de meningită la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. La această oră in total sunt 19 persoane internate. Persoane internate li s-a recoltat lichid cefalo-rahidian iar acolo unde medicii au decis, după consultații, s-a făcut puncție lombară. Aceste persoane vor rămâne internate în spital între 10-14 zile. Situația celor internați este următoarea: la un caz, un tânăr din Tărlungeni, confirmarea s-a făcut vineri, cu ajutorul aparatului performat din dotare, starea lui fiind una foarte bună. Alte patru sunt cazuri probabile și se așteaptă confirmarea, pentru că sunt contacți apropiați ai tânărului decedat saptamana trecută, Zsolt VANCSA. Ancheta continuă.

"Din cei 5 un caz este confrimat. Patru sunt cazuri probabile și așteptăm confirmarea . Dar sunt cazuri probabile pentru că sunt contacți foarte apropiați ai pacientului decedat , repectiv fratele , nașul și cel mai bun prieten și de aici suspiciunea că  probabilitatea de infecție este foarte mare", ne-a declarat dr. Ramona Ionescu, manager Spitalul de Boli Infecţioase Brașov

Între timp, în școlile din Brașov se iau măsuri. 

“Am înțeles că în mai multe unități de învățământ se face dezinfecție. Noi vom respecta  exact ceea ce va spune ancheta si exact ce ne va  spune de medicul responsabil", ne-a declarat prof. Mirela Blemovici, inspector școlar adjunct IȘJ Brașov 

 

Vă reamintim că un tânăr în vârstă de 17 ani a decedat miercuri noapte la Spitalul Clinic de Copiii din Brașov, la câteva ore de la internare, fiind diagnosticat cu meningită. În total, la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov se află internate 19 persoane, dintre care 5 sunt în stare gravă. Au fost prelevate probe și trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” pentru un diagnostic precis. 

Articole sugerate

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: