O statistică a Organizației Mondiale a Sănătății arată că un sfert din decesele survenite în fiecare an în rândul copiilor cu vârste sub 5 ani sunt cauzate de mediul nesănătos sau poluat în care aceștia trăiesc. Cifrele sunt îngrijorătoare. Medicii trag un semnal de alarmă.
Studiul relevă faptul că, 2 miliarde de copii care trăiesc pe suprafața Pământului respiră un aer poluat, iar 300 de milioane sunt expuși unui pericol și mai mare.Datele statistice spun că 1,7 milioane de copii mor în fiecare an din cauza poluării. Și în Brașov au existat cazuri de îngrijorare din punct de vedere al poluării. La finele anului 2016 indicele a depășit limita maximă. Brașovul se află la ora actuală pe locul doi cel mai poluat oraș din România după București și alături de Iași. Avertismentul vine din partea specialiștilor Agenției Europene de Mediu, care susțin că nivelul de poluare depășește limitele impuse la nivel european.
„Cresterea numarului afectiunilor respiratorii la copii, dar si a cazurilor de astm, boli de inima, si diabet de tip 2 au fost puse pe seama poluantilor, inclusiv a dioxidului de azot si a pulberilor in suspensie din traficul rutier. Expunerea femeilor gravide la poluarea aerului s-a constatat, de asemenea, ca afecteaza dezvoltarea creierului fatului.” , ne-a declarat Codruța Nemet, medic primar epidemiolog
Articole sugerate
România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: