26
Dum, Mai

Sănătate

De cele mai multe ori sunteți nerăbdator să vă ridicați noua pereche de ochelari, sunt la modă și vi se potrivesc. Însă uneori, singura problemă este că încă nu puteți vedea destul de clar și, vă întrebați ce ar putea fi greșit. De ce nu este perfect, mai ales că ei sunt noi? Astfel de probleme pot avea cauze diferite. Vestea bună e că, de obicei, se rezolvă de la sine, dar puteți apela la optometristul dvs. pentru asistență  suplimentară.

Lentilele progresive

Lentilele progresive permit vederea la orice distanță . Zonele din lentilă pentru diferite distanțe și câmpuri vizuale se îmbină în mod continuu și dinamic. Acest lucru vă permite să vedeți în clar toate detaliile - atât la aproape cât și la depărtare, fără salturi de imagine. Perioada de obisnuință poate dura până la trei săptămâni. Aceasta este deosebit de dificilă pentru persoanele în vârstă, mai ales dacă întâmpinăm o diferență mare între dioptriile pentru aproape și cele pentru distanță. În acest caz, perioada de acomodare poate varia de la trei până la șase săptămâni.

Recomandare: Dacă vă confruntați cu astfel probleme, începeți purtarea ochelarilor noi în poziții statice. Obișnuiți-vă treptat cu  noile lentile progresive, până veți putea să le purtati în activitățile de zi cu zi, cum ar fi atunci când urcați scări, conduceți o mașină sau faceți sport. Este inutil să vă spunem, calitatea lentilelor joacă un rol semnificativ. Pentru consiliere profesională și asistență, apelați întotdeauna optometristul dumneavoastră.


Stres-ul

 Prea mult stres pe lângă faptul că afectează tensiunea arterială și pulsul în mod  negativ, și vederea este slăbită din cauza asta. De multe ori cu cât sunteti mai stresați, cu atât veți avea vederea mai slăbită. 
Sfat: atunci când doriți să vă luați o pereche nouă de ochelari, asigurați-vă că vă duceți la consult la optometrist sau medicul oftalomog, atunci când sunteti cel mai calm posibil. Dacă sunteți într-o perioadă agitată, este posibil ca rezultatele testelor să fie inexacte.

Bolile cronice

Vedeti prost dintr-o dată, deși purtați noii ochelari, care tocmai au fost prescriși pentru dvs.? Dacă este așa, este posibil să suferiți de o boală cronică, cum ar fi diabetul zaharat sau hipertensiune arterială. Ambele afecțiuni au un impact enorm asupra acuității vizuale. În astfel de cazuri, problemele de vedere nu sunt provocate de ochelari, în schimb diabetul sau fluctuațiile tensiunii arteriale pot fi cauza. Mulți dintre noi nu realizeazăm că avem asemenea probleme, prin urmare, se recomandă și un control la medicul specialist.

Medicamentele

 Anumite medicamente pot afecta vederea. Întrebați-vă medicul dacă medicația prescrisă vă poate afecta vederea. Dacă după întreruperea tratamentului vederea nu se îmbunătățește, va trebui verificată din nou  prescripția ochelarilor, dacă lentila îndeplinește dioptriile de pe prescripție și să verificati si centrarea corectă a lentilelor. Poate că ar trebui, de asemenea, să fie reexaminată montarea ochelarilor: pozitia ochelarilor pe nas sau daca aceștia sunt aliniați incorrect, deoarece pot afecta performanța vizuală. Optometristul este un profesionist care poate face toate aceste teste și poate verifica împreună cu producătorul de lentile detaliile mentionate.

 Dacă aveți orice altă problemă cu ochelarii, de exemplu, dacă pe suprafața lentilei apar diverse nereguli, puteți contacta optometristul pentru a examina circumstanțele și să decidă dacă trebuie să fie examinat de către producător. Reacțiile mecanice, termice sau chimice pot duce la deteriorarea tratamentelor de suprafață, sau la zgârieturi pe lentilă, iar acestea pot provoca probleme de vedere. Acest lucru este deranjant, deoarece zgârieturile nu pot fi înlăturate, iar lentilele trebuie înlocuite.

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi

Best optic blueBest optic red


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: