29
Vin, Mar

Sănătate

Aveți o stare generală de rău? Vă doare capul? Aveți nasul înfundat? Nu puteți respira? De vină pentru toate aceste simptome sunt și schimbările climatice din ultimele zile. În această perioadă avem parte de temperaturi foarte scăzute, comparativ cu săptămâna trecută.

Diferențele au fost de până la 15 grade Celsius. Medicii avertizează că, din aceste motive, ne putem îmbolnăvi foarte uşor. Acum exact o săptămână, brașovenii îmbrăcați subțire se relaxau în aer liber. Acum, situația este total diferită. Hainele groase au devenit, din nou, o necesitate. În doar cinci zile, am avut parte, la Brașov, de scăderi semnificative ale temperaturilor, iar soarele nu a mai apărut de câteva zile. 

În data de 9 martie, la Brașov s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură a lunii martie, de 16,5 grade celsius. În această dimineață am avut și una dintre cele mai scăzute temperaturi, de doar 2 grade celsius. Așadar, o diferență, în doar cinci zile, de aproape 15 grade celsius 

Mioara Bolea, tehnician meteorolog

Brașovenii care au ieșit din casă în ultimele zile s-au îmbrăcat mult mai gros. Medicii ne dau sfaturi despre cum să ne menținem sănătoși, în ciuda diferențelor mari de temperatură. 

Categoria cea mai vulnerabilă este reprezentată de persoanele vârstnice. Acestea se adaptează mult mai greu la aceste schimbări de temperatură. Și copiii sunt vulnerabili. Recomand tuturor să evite aglomerațiile, să se spele bine pe mâini și să consume cât mai multe vitamine 

Gabriela Bularca, medic

În săptămâna 6-12 martie, peste o mie de persoane s-au prezentat la medic cu infecții ale căilor respiratorii, iar alte 300 cu pneumonii. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: