29
Vin, Mar

Sănătate

       Statisticile medicale din România arată că aproximativ 25% din populaţie se confruntă cu problema calculilor renali, cazurile cele mai complicate fiind specifice bărbaţilor.

Specialiştii spun însă că un simplu obicei alimentar ne fereşte de problemele cauzate de apariţia pietrelor la rinichi. Litiază renală reprezintă formarea de calculi renali ce se pot localiza în rinichi, uretere, vezică şi uretră. Pot fi detectaţi în cadrul unui consult nefrologic dar aceşti pacienţi sunt îndrumaţi de urgenţă la urolog.

• Deshidratarea, principala cauză a apariţiei pietrelor la rinichi

„Apariţia pietrelor la rinichi este cauzată în primul rând de obiceiurile alimentare, dar şi de geneză. Consumul redus de lichide împreună cu pierderi de lichide prin transpiraţie sau diaree cronică, dar şi prin urină, care privează organismul într-o oarecare măsură de lichidele pe care le consumă. Pietrele în aparatul urinar sunt o consecinţă indirectă a hidratării improprii”, ne-a spus dr. Sorin Bulgariu, medic urolog. Pacienţii îşi dau seama că au pietre la rinichi atunci când deja este prea târziu

CONTINUAREA PE adevarul.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: