29
Vin, Mar

Sănătate

În zilele noastre, tot mai mulți români se confruntă cu o boală care, nedepistată la timp, poate fi fatală. Diabetul este una dintre cele mai răspândite boli de pe întreg mapamondul.

În fiecare an, pe 14 noiembrie, se marchează Ziua Internațională a Diabetului. În județul nostru sunt înregistrate aproape 30.000 de persoane care suferă de diabet, în creștere față de anul trecut. 600 de persoane noi au fost diagnosticate cu diabet până în luna septembrie a acestui an.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Diabetului, un spital privat din Brașov a făcut teste gratuite de glicemie. În două zile, aproape 500 de brașoveni și-au verificat glicemia. Medicii ne spun că o glicemie peste nivelul 150 poate fi periculoasă pentru sănătate. Astfel de teste ar rebui efectuate anual.

Un diabet depistat în stadiu incipient poate fi ținut sub control și chiar tratat. În prezent există 280 de milioane de persoane cu diabet în toată lumea. Se estimează că în anul 2020, numărul acestora va ajunge la 430 de milioane.

Până la 70% din cazurile de diabet tip 2 pot fi prevenite prin adoptarea unui stil sănătos de viață. Potrivit statisticilor, la fiecare șase secunde, în lume o persoană moare din cauza diabetului. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: