28
Joi, Mar

Sănătate

Din 12 noiembrie, toți medicii de familie sunt obligați să activeze dosarul electronic de sănătate al fiecărui asigurat. Documentul va conține informații despre istoricul medical al fiecărui pacient.

Bolile cronice, patologice, alergiile și toate celelalte probleme medicale vor fi incluse în acest dosar. Istoricul medical poate fi folosit de doctorul de familie numai cu acordul scris al pacientului. Pacientul are dreptul să refuze activarea acestui dosar electronic, care, atenție, nu substituie în niciun fel cardul de sănătate. 

Cu ajutorul acestui dosar electronic, atunci când cardul de sănătate nu funcționează, medicul poate afla toate afecțiunile de care suferă pacientul și astfel știe ce tratament este recomandat sau chiar contraindicat. De altfel, cu un cod PIN, fiecare pacient cu acces la internet poate vedea propriul dosar.

Toti furnizorii și medicii de familie vor fi obligați, din 12 noiembrie, să activeze acest dosar electronic. Chiar și cei care nu au contract cu Casa Națională de Asigurări. Casa Județeană de Sănătate a încheiat contracte cu 320 de medici de familie și 712 furnizori. Bugetul alocat anul acesta de Ministerul Sănătății este de peste 650 de milioane de lei, cu 14% mai mare față de anul trecut. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: