08
Dum, Dec

Sănătate

     Ochii sunt printre cele mai fascinante și complexe organe ale corpului uman, făcând posibilă vederea culorilor, a formelor, ne ajută să citim, să percepem culorile, să ne exprimăm sentimentele. Noi, specialiștii Best Optic suntem fascinați de  unicitatea acestui organ, și am întocmit o mică listă care să susțină această idee.

Ochii sunt cele mai complexe organe, după creier, ei conținând peste 2 milioane de componente și 12 milioane de fotoreceptori. Aceștia lucrează în sinergie cu creierul, care analizează și interpretează continuu informațiile primite de la ochi.

Morcovii nu îmbunătățesc vederea. O afirmație învechită susține faptul că morcovii îmbunătățesc vederea în timpul nopții. Din păcate, această afirmație este falsă. Morcovii sunt bogați în betacaroten, cu ajutorul căruia corpul distribuie vitamina A către ochi, dar nu vă îmbunătățesc vederea. Totuși, consumarea morcovilor, ca parte a unei diete sănătoase, este recomandată pentru menținerea sănătății ochilor.

Nu ne naștem cu ochii complet dezvoltați. Contrar unei credințe populare, ochii cresc în timpul vieții. Ei măsoara în momentul nașterii aproximativ 18 mm, în copilărie 19,5 mm, iar la vârsta adultă 24-25 mm. Așasar, ochii sunt dezvoltați  în proporție de două treimi la naștere.

Care sunt de fapt cauzele ochilor înlăcrimați? Lăcrimatul excesiv poate fi cauzat de lumina extremă, sensibilitate la vânt sau schimbările climatice. Protejarea ochilor cu o pereche de ochelari poate de cele mai multe ori să amelioreze această problem. Totuși, lăcrimarea abundentă poate să indice o problemă mult mai serioasă, ca de exemplu o infecție a ochilor sau o obstrucție a canalului nasolacrimal. În astfel de situații este necesar să veniți la un consult pentru a identifica și rezolva problema.

Ochii pot fi în continuă mișcare, fără a necesita odihnă, ei se mișcă inclusiv în timpul somnului, atunci când visăm. Pe de altă parte, pleoapele, asemeni altor mușchi din organism, au nevoie de odihnă la sfârșitul zilei. Ele clipesc în medie de 12 ori în fiecare minut, prin urmare, de aproximativ 10.000 de ori pe zi.

Cu toții vom avea nevoie de ochelari pentru citit la un moment dat. Aproximativ 99% din populația cu vârste cuprinse între 43 și 50 de ani au nevoie de ochelari pentru citit. Acest fapt este datorat în principiu unui proces natural de pierdere a capacității ochiului de a focaliza obiectele situate la distanța normală de citit. Tocmai de aceea, vă recomandăm vizite regulate la optometrist o dată cu împlinirea vârstei de 40 de ani.

Ochii sunt mai rapizi decât orice cameră, chiar și una profesională. Este nevoie de mai puțin de o secundă pentru a muta focalizarea de la distanță la aproape, și invers, în timp ce în cazul unei camera este nevoie de câteva secunde.

Diabetul este deseori diagnosticat în timpul unui control optometric. Diabetul de tip 2 este de cele mai multe ori dificil de diagnosticat, deoarece pacienții nu arată semne vizibile ale acestei boli. Optometriștii joacă un rol important în screeningul diabetului deoarece pot identifica semne ale unor hemoragii retiniene. Un alt motiv pentru care ar trebui să ne vizitați.

Best Optic RED Vlahuță

B-dul Alexandru Vlahuţă nr. 61
Telefon/Fax: +40 268 313 199 
Mobil: +40 733 024 793
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

Best Optic RED Uranus

Str. Uranus nr. 12, Parter
Telefon/Fax: +40 268 322 920
Mobil: +40 733 417 999
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

Best Optic BLUE Centru Civic

Str. B-dul 15 NOIEMBRIE nr.69
Mobil:  +40 787 523 524

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: