29
Vin, Mar

Extern

     Problema migraţiei românilor în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit a fost subiect de dezbatere în Parlament European. Europarlamentarul Cătălin Ivan, în colaborare cu Rombel şi Consiliul românilor de Pretutindeni au fost gazda unui astfel de eveniment în care s-a discutat despre posibile soluţiilor pentru aducerea românilor înapoi în ţară, dar şi sprijinirea lor în comunităţile în care s-au integrat.

Fenomenul migraţiei forţei de muncă în România devine din ce în ce mai îngrijorător. Statisticile arată că peste 4 milioane de conaţionali au luat drumul străinătăţii în căutarea unui trai mai bun. Au lăsat, în ţară, o populaţie mult îmbătrânită şi peste 80 de mii de copiii în grija rudelor. Tocmai aceste aspecte au fost discutate într-o dezbatere din Parlamentul european care a avut drept concluzie necesitatea creării unui plan de acţiune în 12 puncte pentru o Românie demnă și influentă în Europa, scrie antena3.ro.

      Astfel, s-a conturat ideea punerii în aplicare a unor proiecte care să conexeze mai bine cultura şi obiceiurile româneşti cu cele din comunităţile în care românii s-au stabilit în ultimii ani. S-a descoperit şi necesitatea copiilor de români să aibă acces la educaţie în limba maternă, iar familiile lor să beneficieze gratuit de asistență juridică, fiscală și economică, oriunde pe teritoriul UE, mai ales pentru a evita cazurile de exploatare prin muncă.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: