25
Joi, Apr

Extern

     Invențiile românești prezentate la Salonul de la Geneva - Elveția au fost premiate de către membrii Juriului Internațional cu 34 de medalii de aur și 8 medalii de argint, cărora li s-au adăugat și 10 distincții speciale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Cercetării și Inovării (MCI).

      Potrivit sursei citate, în perioada 29 martie-2 aprilie 2017 a avut loc cel de al 45-lea Salon Internațional de Invenții de la Geneva — Elveția, cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii. Salonul a fost organizat sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elvețian, statul și orașul Geneva, precum și de Organizația Mondială pentru Proprietate Intelectuală-OMPI.

 În standul României realizat sub egida Ministerului Cercetării și Inovării, care a asigurat selecția invențiilor și plata participării acestora la Salon, au fost prezentate 40 de invenții. Alte 8 invenții românești au fost prezentate pe costuri proprii.

     Ediția Geneva — 2017 poate fi prezentată în cifre astfel: suprafața de expunere de 8.500 m.p. a găzduit 725 expozanți din 40 țări, din 5 continente, din care 80% companii, universități, organizații de stat și 20% investitori și cercetători privați.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: