26
Lun, Feb

Foto: Andrei Paul / Primaria Brasov

Nicio Categorie

Colaborare între echipele de fotbal Corona Brașov și Borussia Dortmund. 

Primarul George Scripcaru a discutat cu Marcel Răducanu, unul dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile, pentru a stabili o colaborare pe termen lung între școala de fotbal pe care acesta o conduce la Dortmund și Corona Brașov, constând în stagii de pregătire a copiilor și juniorilor legitimați la clubul brașovean.

Marcel Răducanu este un simbol al fotbalului românesc, are o poveste extraordinară și conduce o școală de fotbal în Dortmund care l-a dat pe titularul naționalei Germaniei, Mario Gotze, unul dintre cei mai buni fotbaliști germani ai momentului. Eu sunt bucuros că a dat curs invitației noastre și că dorește să punem bazele unei colaborări pentru pregătirea copiilor și juniorilor Coronei, pentru că este nevoie ca în câțiva ani și Brașovul să aibă o echipă în Liga I. Avem copii de valoare care trebuie antrenați și descoperiți, iar acest gen de colaborare este benefic pentru copii, părinți, și antrenori, și pentru sportul brașovean“, a declarat primarul George Scripcaru.

Marcel Răducanu, care conduce o școală de antrenori în Koln și o școală de fotbal în Dortmund se află timp de patru zile la Brașov, împreună cu alți doi antrenori foarte buni, pentru un stagiu de pregătire cu peste 100 de copii legitimați la Corona Brașov, din grupele de vârstă 2004-2008. La jumătatea stagiului de pregătire, idolul steliştilor din anii 70 a declarat că a făcut antrenamente cu metode noi, pe care copiii brașoveni nu le-au mai văzut, însă aceștia au învățat repede și au potențial. "Un jucător ca Gotze se naşte o data la 30-40 de ani, cum e Messi, cum a fost Maradona. E greu să mai găseşti un Mario Gotze. O să fie unic. Dar sunt copii buni şi aici, însă trebuie să se pregătească bine în continuare. Sunt destul de mici și nu au mai făcut acest gen de antrenamente, dar prind foarte repede. Sigur că un stagiu de patru zile nu este suficient. Voi reveni în Brașov și la vară și sper să încheiem acest parteneriat, pentru a forma copii și juniori. Brașovul merită o echipă puternică, merită să facă performanță și merită să ajungă în Liga I", a spus Marcel Răducanu.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: