19
Vin, Apr

Nicio Categorie

Centenarul Marii Uniri va fi tratat cu totul special de Consiliul Județean Brașov.

Anul acesta se vor organiza zeci de evenimente cu acest prilej, iar intrarea va fi liberă pentru toată lumea. Muzeele din județul Brașov au pregătit și ele programe culturale inedite. Consiliul Județean Brașov a decis să acorde intrare gratuită pentru toate evenimentele organizate de instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Brașov în cadrul agendeidedicate aniversării Centenarului României Mari. 

În urma discuțiilor purtate de conducerea Consiliului Județean Brașov cu managerii instituțiilor de cultură din subordine a fost definitivat calendarul evenimentelor culturale care vor avea loc pe parcursul anului 2018, cu prilejul aniversării istorice. Totalul cheltuielilor implicate pentru implementarea unei agende culturale formate din 50 de manifestări este de 1.137.000 lei, bani prevăzuți în bugetul județean. 

Trebuie să avem o aniversare a Centenarului României Mari care să onoreze județul Brașov. Apreciez străduința managerilor noștri culturali de a organiza o agendă culturală bogată, diversă, atractivă, cu multe evenimente inovatoare, inspirate atât din identitatea culturală locală, cât și din valorile patrimoniului istoric brașovean cu anvergură națională sau chiar europeană.

Consider că este important ca brașovenii și vizitatorii Brașovului să participe la evenimentele acestei agende într-un număr cât mai mare. Astfel, intrarea vizitatorilor, indiferent de vârstă, la manifestările organizate de muzeele brașovene în cadrul aniversării Centenarului României Mari va fi gratuită. De asemenea, accesul publicului la spectacolele inspirate de aniversarea națională va fi liber, în limita locurilor disponibile”, a precizat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: