28
Joi, Mar

Dan Cogălniceanu, noul manager al Teatrului Dramatic

Cultura

De astăzi, pentru următorii cinci ani avem director la Teatrul Dramatic. Născut la Iași, Dan Cogălniceanu are 44 de ani și este absolvent al Facultății de Actorie.

A făcut cursuri de marketing și management cultural și este doctorand în ultimul an la specializarea Artele Spectacolului. Teatrul Dramatic a avut director interimar în ultimii doi ani. Piesele de teatru jucate pe scena de la Sică Alexandrescu trebuie să se adreseze tuturor categoriilor sociale. Acesta este obiectivul noului director. 

Am în vedere dezvoltarea mai multor programe care țintesc mai multe categorii de public și diversificarea repertorială a instituției. Ar fi vorba despre programe care sunt dedicate teatrului pentru copii, fără să intrăm peste activitatea celor de la Arlechino. Unul dintre programe, pe care eu l-am intitulat catedra de teatru se adresează tinerilor, iar astfel avem ca obiectiv realizarea de spectacole din programa școlară. Vom pune mare preț și pe colaborările cu instituții de cultură din străinătate”, a menționat noul director de la Teatrul Dramatic, Dan Cogălniceanu. 

Festivalul de Dramaturgie Contemporană din luna noiembrie este cel mai apropiat eveniment de anvergură care va fi organizat la Teatrul Sică Alexandrescu. Pentru acesta, Primăria a alocat 350.000 de lei. De anul acesta, festivalul va avea și participare internațională. Viceprimarul Brașovului, Mihai Costel, a precizat că vor fi invitate trupe de teatru din Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria sau chiar Germania. În organigramă, Teatrul Dramatic are 90 de posturi, însă un sfert dintre acestea NU sunt ocupate. Ceea ce înseamnă că deficitul de personal este de 25%. 

Articole sugerate

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: