25
Joi, Apr

Twitter

Cultura

C’Art Fest revine la Cristian. 80 de ore de spectacol, nu mai puțin de 40 de evenimente de teatru, film, muzică, dans, expoziții și lansări de carte, toate în primele zile ale lunii iulie. Festivalul a ajuns la cea de-a PATRA ediție.

C’Art Fest este un festival dedicat artei la care intrarea este liberă și unde participă iubitori de cultură veniți din toate colțurile țării pentru a se bucura de atmosferă. Locațiile în care se vor desfășura evenimentele sunt Biserica Evanghelică Fortificată, Piațeta , Biserica Ortodoxă Veche ȘI Sala Mare. „ Vorba poetului a fost greu să organizăm, dar frumos. Atâta timp cât se întâlnesc oameni care doresc ceva pentru ceilalți și pentru bucuria lor sufletească, lucrurile sunt complicate, dar nu grele ” a declarat Florin Coșuleț, director artistic C’Art Fest. „ Sunt nume mari invitate și anul acesta, la cea de-a IV-a ediție a festivalului: Grigore Leșe și Zoli Toth Project, Gheorghe Zamfir și Taraful Frații Cazanoi, Moonlight Breakfast, Oana Pellea, Claudia Duarte, Florin Piersic Jr.” a completat Alexandru Crețu, preşedintele Festivalului C`Art Fest.

 

Și în acest an, autoritățile locale susțin cultura. Au fost alocate fonduri însemnate. 1 la sută din bugetul Cristianului merge la cultură. „ Și anul acesta autoritățile locale sprijină proiectele culturale. Între 9-16 iulie va avea loc festivalul de cultură; între 4-15 august are loc Jamboreea (activități, ateliere și trasee pentru toți cercetașii din România), iar pe 2-3 septembrie se vor serba Zilele Cristianului ” a declarat Narcis Țintea, viceprimar Cristian.

Festivalul  C’Art Fest se desfășoară timp de 8 zile. Organizatorii își propun să dubleze numărul de vizitatori. Intrarea la toate evenimentele culturale va fi gratuită.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: