29
Mar, Nov

Cultura

Teatrul ”Sică Alexandrescu” Brașov și Primăria Brașov vă invită la premiera spectacolului cu piesa ”Poveste de iarnă” de William Shakespeare, care va avea loc pe 31 martie 2017, de la orele 19:00, la Sala Mare a teatrului.

     Evenimentul va fi precedat în 30 martie, de la orele 19, de o reprezentație în avanpremieră a spectacolului.

Poveste de iarnă  se bazează pe adaptarea scenică a operei lui Shakespeare,  semnată de scriitorul Radu Aldulescu, pornind de la traducerile lui Dan Grigorescu și Ion Vinea.

                Spectacolul imaginat de regizorul Alina Hiristea este istoria a doi prieteni din copilărie, Leontes si Polixenes, care se reîntâlnesc după mulţi ani. Leontes este acum regele Siciliei, iar Polixenes, regele Boemiei. În vizita la Leontes, Polixenes e bucuros să rememoreze trecutul alături de acesta. După un timp, când decide să plece, Polixenes e rugat de Leontes să mai ramâna. Pentru că nu acceptă, Leontes îşi trimite şi soţia, pe Hermione, să-l convingă. Aceasta reuşeşte. Dar Leontes, în loc să se bucure, începe să bănuiască o aventură între soţia sa şi cel mai bun prieten… O poveste despre suspiciune, gelozie, răzbunare, regrete și iertare, dar și o meditație despre felul în care viitorul și trecutul se influențează reciproc. Păstrând omul și divinul într-un echilibru rafinat, Poveste de iarnă combină exoticul și magicul cu psihologia realistă a tragediei.

                Biletele pentru avanpremiera și premiera spectacolului s-au pus în vânzare la casieria teatrului, începând din data de 24 martie 2017, și se pot achiziționa conform următorului program: de marți până vineri între orele 11-19, sâmbătă și duminică între 15-19; luni este închis.

Prețurile biletelor pentru spectacolele este de 35 lei ( preț întreg) și 18 lei (preț redus pentru elevi, studenți și pensionari).


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: