04
Lun, Mar

Cultura

Este oficial! Deși organizarea lui a stat sub semnul incertitudinii, unul dintre cele mai importante proiecte culturale din Brașov va avea loc până la urmă.

Este vorba despre cea de-a 27-a ediție a Festivalului de Dramaturgie Contemporană, care va avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu, în perioada 3-10 decembrie. 

Evenimentul de la finalul acestui an coincide cu aniversarea a 70 de ani de la înființarea teatrului de stat din Brașov. Conform tradiției, festivalul are un caracter competițional. Juriul de anul acesta va fi format din trei personalități ale teatrului brașovean: Virginia Itta Marcu, Costache Babii și Mircea Andreescu.

În premieră, anul acesta Teatrul Sică Alexandrescu nu va avea nicio piesă în concurs. La festival vor participa opt trupe. Printre actorii cei mai cunoscuți care vor urca pe scena teatrului se numără Marian Râlea, Claudiu Bleonț, Magda Catone, Gheorghe Visu și Maia Morgenstern. 

Biletele au prețuri cuprinse între 40 și 60 de lei. Se pot achiziționa de la casieria teatrului de marți până vineri, între orele 11.00-19.00, iar sâmbăta și duminica între orele 15.00 și 19.00. Bugetul festivalului, asigurat de Municipalitate, este de 200.000 de lei. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: