24
Mie, Apr

Foto: brasovtv.com

National

De astăzi și până pe data de 8 octombrie, în Poiana Brașov are loc cea de-a 24-a ediție a cursurilor internaționale "Nicolae Titulescu", destinate tinerilor diplomați. 

La eveniment iau parte zeci de diplomați din 20 de țări ale lumii, printre care Afganistan, Polonia, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova. Cu prilejul deschiderii cursurilor a avut loc un moment solemn TE DEUM desfășurat la mormântul marelui diplomat Nicolae Titulescu, aflat în curtea Bisericii Sf. Nicolae din Scheii Brașovului. 

La ceremoniile militare și religioase au fost prezente autoritățile locale, dar și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe. Momentul s-a încheiat cu depuneri de coroane de flori din partea Prefecturii Brașov, Consiliului Județean Brașov, Ministerului Afacerilor Externe și Raionului Ștefan Vodă din Republica Moldova. 

Născut pe 4 martie 1882 la Craiova și decedat pe 17 martie 1941, la Cannes, în Franța, Nicolae Titulescu a fost diplomat, jurist, profesor și om politic. În repetate rânduri a fost ales ministru al afacerilor externe, fost președinte al Ligii Națiunilor și membru titular al Academiei Române din anul 1935. 

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: