28
Joi, Mar

Monden

În 4 februarie 1938 era distribuit în cinematografe filmul Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici produs de compania Walt Disney, primul lungmetraj muzical de desene animate.

Filmul a fermecat întreaga lume, a fost desenul animat cu cele mai mari încasări din toate timpurile, a primit premii importante şi s-a clasat pe primul loc în Top 10 al celor mai bune filme de animaţie.

Premiera din 21 decembrie 1937, de la Carthay Circle Theater, unul dintre cele mai faimoase cinematografe ale Hollywood-ului în epoca sa de aur, a fost ovaţionată de public în picioare. Criticii au fost aproape unanimi în admiraţa lor pentru Snow White.

 

Din 4 februarie 1938, filmul a fost distribuit în toate cinematografele din Statele Unite şi a avut repede încasări de peste 8 milioane de dolari, o sumă enormă în epoca marii crize economice, cea mai mare pe care o înregistrase un film vreodată. Povestea cu cei şapte pitici simpatici: Sleepy, Dopey, Doc, Sneezy, Grumpy, Bashful și Happy - sau Somnorosul, Mutulică, Înțeleptul, Hapciu, Morocănosul, Ruşinosul și Bucurosul - regina cea rea şi Albă ca Zăpada salvată de prinţul cel frumos, a cucerit lumea.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: