04
Lun, Mar

Monden

    Oamenii trebuie să se spele pe mâini minimum 20 de secunde, pentru a se asigura că au fost îndepărtate toate virusurile și bacteriile periculoase care pot provoca gripă, infecții sau probleme ale stomacului, susţin experți britanici.

„Nu toată lumea se spală pe mâini în mod temeinic. Chiar dacă omul nu este afectat de bacilii pe care îi poartă, dacă nu se spală corect, el poate să-i transmită altora și să le provoace probleme. Sunt deosebit de vulnerabili copiii și vârstnicii, pentru care se poate impune prescrierea de antibiotice”, susţin specialiştii de la Societatea Regală Farmaceutică.

                Un sondaj efectuat în Marea Britanie cu participarea a 2.000 de persoane arată că 84% dintre acestea nu își spală mâinile suficient. Peste cincizeci de procente dintre participanți la sondaj au recunoscut că nu s-au spălat pe mâini, nici chiar după ce au mângâiat animale. Aproximativ o treime din cei chestionați susţin că pregătesc hrana, fără să-și spele mâinile, iar o cincime dintre respondenţi recunoaşte că nu întotdeauna se spală pe mâini, după ce folosesc toaleta.

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: