19
Vin, Apr

Monden

     Odată cu înaintarea în vârstă trebuie să înfruntăm realitatea cruntă a transformărilor pe care le suferă părul nostru: albește sau cade. 

    Deși albirea părului sau căderea lui masivă odată cu înaintarea în vârstă este o problemă comună, oamenii de știință nu au reușit, până în acest moment, să identifice cauzele biologice ale acestor schimbări. Ceea ce înseamnă că am început să apelăm la modalități rapide de combatere a acestor modificări, precum vopseaua de păr sau perucile.

Acum, cercetătorii au identificat celulele specifice care cauzează creșterea părului și care dezvoltă pigmenții de culoare, iar acesta este un pas important înspre dezvoltarea tratamentelor pentru combaterea albirii părului și chelirii, potrivit Science Alert.

      În timpul unui studiu privind dezvoltarea tumorilor, cercetătorii au găsit cauza acestor probleme, descoperind identitatea celulelor care determină creșterea părului. Oamenii de știință știau deja că celulele stem din piele care se află la baza foliculilor de păr sunt responsabile de creșterea părului, dar aceștia nu erau siguri ce făcea ca celulele pielii să se transforme în celule care compun părul. În lipsa unor asemenea cunoștințe, cercetătorii nu puteau găsi o modalitate viabilă de a combate efectele îmbătrânirii părului.

     Însă aceștia au descoperit o proteină aparte care se regăsește în celulele destinate creșterii părului. Denumită KROX20, proteina cauzează celulele pielii din preajma foliculilor de păr să dea naștere unei proteine denumite factor de celule stem (SCF), iar apoi ambele molecule se exprimă în interiorul unei singure celule și interacționează cu celulele de melanocit, care sunt responsabile de pigmentul pielii și al părului, potrivit playtech.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: