26
Dum, Mar

Monden

     Din studiile și cercetările mele bucuria este o energie care induce o stare, prin care simți plenitudinea vieții, a momentului respectiv. Am descoperit din experiența mea și din experiența altora că cea mai mare bucurie, sau încărcare cu energie(ca un plin în interior) apare atunci când fac ceva nou, ceva diferit decât înainte, atunci când descopăr o informație care îmi ridică ignoranța de până atunci. Nu știu cum e la voi dar la mine așa este. 

      Noi ne încărcăm energetic şi trăim starea de bucurie prin rezultatul creaţiilor proprii. Starea firească a Divinului din noi este BUCURIA, şi asta nu întâmplător, deoarece bucuria atrage din univers o energie care dezvăluie forţa interioară şi puterea Sinelui.

     Observaţi copiii cum se manifestă după ce au făcut ceva nou. Eu îi observ pe ai mei de când s-au născut şi vă spun sincer am învăţat foarte multe de la ei.

Toţi copiii, dar mai ales cei care au fost crescuţi fără condiţionări, după ce au făcut ceva nou, sar în sus de bucurie. Într-o zi când sărea de bucurie, l-am întrebat pe băiatul meu cel mic: „Ce simţi tu când faci ceva nou şi te bucuri?”. Răspuns: „Simt că zbor, ca şi cum am aripi şi ceva nou creşte în mine.” Foarte interesant ca la 5 ani să-ți de-a un astfel de răspuns firesc.

Ce s-o fi întâmplând în creierul și mintea noastră atunci când ne bucurăm?

Știința a găsit răspunsul iar eu vi-l redau aici în linii mari.

Atunci când ai creat ceva şi îţi dai voie să te bucuri, se creează la nivel cerebral un scurtcircuit la reţeaua neuronală care era activă pentru terminarea lucrului, de obicei „cât mai repede şi mai bun”(ăsta este un exemplu de schemă de gândire), şi atunci prin bucurie câţiva neuroni din vechea reţea se conectează cu reţeaua bucuriei şi aceea creşte şi aduce alte stări sublime cu ea. Din acel moment nou de conexiune, tu rămâi pe un alt flux de conştiinţă.

     Creierul nostru lucrează cu fluxuri de conştiinţă. Atunci când te bucuri activezi sau mai bine spus deschizi poarta unui flux de conştiinţă superior ca vibraţie şi din acel moment al bucuriei intri pe acest flux unde vei întâlni oameni, evenimente, momente, situaţii prin care să manifeşti şi să trăieşti cu toată fiinţa bucuria. Este atât de simplu, important este să-ţi dai voie să fii bucuria.

     Bucuria o trăim firesc în copilărie, iar apoi o îngropăm prin diverse credințe false și condiționări sociale. Secretul de a activa starea de bucurie pe care o aveam când eram copii este să facem mereu lucruri noi și chiar să ne dăm voie să ne manifestăm bucuria. Câteva manifestări firești pe care le vedem la copii și le putem aplica și noi sunt: să sărim în sus; să strigăm: wow, bravo, super; să alergăm în jurul realizării noastre, etc.

  De fiecare dată când vă lăsați să manifestați bucuria ea va crește din ce în ce mai mult, creierul va secreta oxcitocină și serotonină – hormonii fericirii care vor impregna toate celulele corpului vostru iar voi veți fi: plini de vitalitate, mai sănătoși, întineriți, plini de voie bună, optimiști, cu idei de proiecte realizabile pentru o viață trăită ușor, frumos și bine, eficienți în tot ce faceți, relaxați. Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și bucurie

Autor: Psiholog Niculina Gheorghiță

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: