29
Joi, Feb

Sport

Handbalistele de la Corona Brașov au remizat pe teren propriu cu CSM Roman, scor 18-18 (9-11), într-un meci ce a contat pentru runda a șasea a Ligii Naționale de handbal feminin. Brașovencele au început prost meciul și oaspetele au trecut la conducerea jocului. Hotea și compania au ratat foarte mult din poziții de unu la unu cu portarul advers și asta a făcut ca la pauză tabela să arate 11-9 pentru CSM Roman.

În partea a doua, antrenoarea Brașovului, Mariana Tîrcă, a schimbat sistemul de apărare și acest lucru s-a văzut imediat. Toscovic, Marin, Glibko și Stoleru nu au mai găsit soluții, iar Corona a reușit să restabilească egalitatea. Din păcate arbitrajul din partea secundă a lăsat mult de dorit. Dacă în prima repriză buzoiencele Năstase și Stancu au arbitrat aproape perfect, în partea secundă au dat cîteva decizii care au iritat pe toată lumea. Din nefericire cele mai multe decizii greșite au fost împotriva trupei conduse de Tîrcă și Berbece. Chiar dacă au jucat aproape o repriză întreagă în patru și cinci jucătoare, brașovencele au reușit să treacă în avantaj pe tabela de marcaj cu un minut și jumătate înainte de finalul jocului, scor 17-16. Romanul a egalat și la ultimul atac, la scorul de 18-18, Corona a vut șansa de a câștiga. Deși era interesul brașovencelor să rezolve cu gol faza de atac și deși trecuseră doar 14 secunde din atacul Coronei, cele două buzoience au semnalizat pre-pasiv. S-a încheiat 18-18 iar Corona a pierdut două puncte.

„Ne așteptam la un meci greu, mai ales că ne lipsesc câteva piese importante din efectiv. Singurul regret pe care îl am este că nu au reușit să pună în practică și în prima repriză apărarea pe care am pregătit-o și pe care am văzut-o în partea a doua. Totuși, este greu să joci, ținând cont de maniera de arbitraj din repriza secundă. Nu poți spera la un rezultat bun, chiar în fața propriilor suporteri, dacă joci aproape o repriză în inferioritate numerică, simplă sau chiar dublă. Le felicit pe fete pentru modul în care s-au bătut și dacă aceasta va fi atitudinea de acum înainte, sunt convinsă că vor crește și că vor căpăta încredere și că nu ne va mai afecta nici măcar o asemenea manieră de arbitraj”, a declarat la final antrenoarea brașovencelor, Mariana Tîrcă.

În meciul cu CSM Roman, pentru Corona au marcat: Chiper 6, Hotea și Negau câte 3, Sorina Tîrcă și Adriana Crăciun câte 2, Briscan și Corban câte o reușită fiecare.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: