30
Joi, Mai

Sport

Lupta „stegarilor” contra falimentului continuă. Curtea de Apel din Brașov a admis apelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Brașov împotriva creditorului majoritar CS ICIM Brașov și a anulat astfel, decizia de numire a TOP Expert SPRL ca administrator judiciar al clubului FC Brașov, luată pe 11 aprilie.

Reamintim că, Top Expert a fost numită de două ori administrator judiciar la SC FC Brașov SA. Prima dată, pe 11 aprilie, Top Expert a emis o decizie prin care a devenit administrator judiciar pentru FC Brașov. Apoi, pe 18 aprilie, Top Expert a fost numită, pentru a doua oară practic, administrator judiciar. Asta în urma întrunirii Adunării Generale a Creditorilor. În aceste condiții, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brașov a depus la instanță un apel și împotriva deciziei din 18 aprilie, iar acesta se va judeca pe 25 octombrie. Până la o sentință definitivă, Top Expert rămâne administrator judiciar la FC Brașov.

În urma deciziei Curții de Apel, Marian Brescan, asociat coordonator al firmei Top Expert, a oferit un comunicat de presă: „Judecătorii Curţii de Apel Braşov au admis apelurile formulate de AJFP Braşov împotriva sentinţelor de soluţionare a contestaţiei împotriva deciziei de înlocuire a fostului administrator judiciar provizoriu şi de confirmare a administratorului judiciar Top Expert SPRL. Ulterior comunicării deciziei Curţii de Apel, vom analiza motivarea şi posibilitatea formulării de căi extraordinare de atac. Top Expert SPRL va sprijini şi va asigura continuarea activităţii SC FC Brașov SA şi va depune planul de reorganizare al clubului în calitate de lichidator al creditorului SC ICIM SA. Avem convingerea că drumul pe care se află FC Brașov este fără întoarcere, echipa va fi salvată şi va promova în Liga 1, inclusiv cu susţinerea tuturor instituţiilor locale”.

Dacă la termenul din 25 octombrie Curtea de Apel Brașov va admite apelul Finațelor, fostul administrator judiciar, Alexandru Cosmin Gheorghe, va reveni în funcție, dar în condiții de provizorat. Până atunci, Top Expert poate depune un plan de reorganizare în calitate de lichidator al creditorului majoritar. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: