05
Mar, Mar

Sport

Lovitură de imagină dată de Clubul Sportiv Transilvania Brașov.  Trupa brașoveană a reușit să obțină semnătura antrenoarei Mariana Tîrcă.

Fosta vedetă a echipei naționale a României va antrena echipele de junioare I și junioare II de la clubul de sub Tâmpa. Ea va fi ajutată de fostul conducător de joc al Rulmentului, Alina Șorodoc. Cele două au ca obiectiv obținerea de medalii atât în campionatul național de junioare I cât și în cel de junioare II.

Mariana Tîrcă este una dintre legendele handbalului feminin românesc. Ea a fost votată între primele cinci jucătoare de handbal din secolul 20. Tîrcă a evoluat pentru naționala României în 335 de meciuri și a marcat peste 2000 de goluri fiind în continuare golghetera all-time a echipei naționale. Ca jucătoare a câștigat Liga Campionilor cu Podravka Koprivnica în 1996, este dublă finalistă a Ligii Campionilor, câștigătoare a Cupei EHF, are 14 titluri de campioană națională, a câștigat de 8 ori Cupa României, a primit titlul de maestru emerit al sportului și antrenor emerit al sportului.

Ca antrenoare, Mariana Tîrcă a obținut 2 titluri de campioană a României, unul cu Oltchim Râmnicu Vâlcea și unul cu Rulmentul Brașov, are trei titluri de vicecampioană a României, unul cu Oltchim și două cu Rulmentul, a câștigat de două ori Cupa României, cu Oltchim și Rulmentul și a jucat o finală cu Corona Brașov.  Pe plan internațional Mariana Tîrcă a câștigat Challenge  Cup în 2007 cu Rulmentul și a jucat a jucat două finale în Cupa Cupelor, una cu Oltchim și una cu Rulmentul Brașov.

La nivel de junioare, Mariana Tîrcă s-a clasat pe locul patru la Campionatul European cu naționala de junioare a României, a câștigat un titlu de campioană națională cu junioarele II de la Corona și unul de vicecampioană națională cu aceași echipă.   

„M-am alăturat acestui proiect cu foarte multă plăcere, mai ales că ne cunoaștem de foarte mult timp. Am văzut toată munca depusă la acest club care a ajuns la un nivel foarte bun. Ne alăturăm și noi acestui proiect cu toate cunoștințele noastre cu tot ceea ce am acumulat în carieră și sperăm ca împreună să facem lucruri frumoase. La nivel de junioare I și junioare II există o echipă care a demonstrat că are valoare și a obținut rezultate foarte mari. Sperăm ca împreună să reușim să aducem aceste jucătoare acolo unde ne dorim noi. Sunt un antrenor care mereu și-a dorit foarte mult și întotdeauna mi-am propus să câștig. Sperăm să reușim în primul rând să ajungem la turneul final, iar acolo să facem tot ce depinde de noi pentru a câștiga o medalie. Vreau să le mulțumesc celor de la Transilvania pentru încrederea pe care ne-au acordat-o și cu siguranță vom da totul pentru acest club”, a declarat Marian Tîrcă.        

 „Este timpul să trecem la următorul nivel. Fetele au progresat foarte mult în ultima perioadă și pentru asta vreau să-i mulțumesc antrenorului și omului Vasile Curițeanu. Am făcut o analiză și am considerat că e momentul să facem mai mult. Am reușit să semnăm o înțelegere cu Mariana Tîrcă, o antrenoare care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. A fost cea mai bună handbalistă a României și una dintre cele mai bune din lume. Consider că avem o generație de handbaliste extrem de talentate și e momentul ca ele să fie puse în valoare. Mariana Tîrcă va fi ajutată de Alina Șorodoc, o fostă jucătoare recunoscută pentru tenacitatea și ambiția ei”, a declarat directorul general al Clubului Sportiv Transilvania Brașov, Marius Fetti.

CS Transilvania Brașov a schimbat și antrenoarea de la echipa de junioare III. Cristina Romila a fost înlocuită de Lena Brebeanu, cea care are ca obiectiv formarea unei echipe care în viitor să poată să se bată pentru medalii.

Participarea echipelor de handbal ale CS Transilvania Brașov în campionatul național este cofinanțată de Consiliul Județean Brașov prin programul „Promovarea sportului de performanță”.

Articole sugerate

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: